01rossetti.jpg
Oι Rossetti/Chiarcossi με το Fiat Grande Punto S2000 της United Business ήταν οι μεγάλοι νικητές του προτελευταίου γύρου του Ευρωπαικού πρωταθλήματος ράλλυ, του Rallye Antibes Cote d' Azur. Πολλές από τις ε.δ. του αγώνα είναι κοινές με τον "μεγάλο" αγώνα της περιοχής, το Rallye Monte Carlo, και αποτέλεσαν το πεδίο μάχης για τους regulars του ΕRC. Το Ιταλικό πλήρωμα μπήκε μπροστά στην κατάταξη από την αρχή του αγώνα, κέρδισε 7 από τις 14 ε.δ. του αγώνα, και παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την μετάδοση την τελευταία ημέρα κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη που σημαίνει σχεδόν τίτλο! Μόλις 2 βαθμούς χρειάζονται στον τελευταίο αγώνα για να στεφθούν και επίσημα πρωταθλητές Ευρώπης για 3 φορά στην καριέρα τους. 

Ενημέρωση

Στην 2η θέση της γενικής τερμάτισε ακόμα ένα Ιταλικό πλήρωμα, οι Betti/Barone, που αυτή τη φορά αγωνίστηκαν με το Peugeot 207 S2000 της Racing Lions με υποστήριξη της Peugeot Sport. Διατηρούν ελάχιστες ελπίδες για τον τίτλο και θα βρεθούν με το ίδιο αυτοκίνητο και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Κινήθηκαν αρκετά γρήγορα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά στο τέλος παραδέχτηκαν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους κυρίως την 2η μέρα που θεωρούσαν ότι γνωρίζουν τις ε.δ. πολύ καλά.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Oleksowicz/Obrebowski με το Ford Fiesta S2000 και πήραν προβάδισμα στην βαθμολογία για την μάχη της 3ης θέσης από τους Tlustak/Skaloud με το Skoda Fabia S2000 που τερμάτισαν πίσω τους. 

Καλή εμφάνιση για τους τοπικούς Laussage/Boueri με ένα Peugeot 207 S2000 που μέχρι και την προτελευταία ε.δ. ήταν 4οι γενικής αλλά είχαν κλατάρισμα που τους κόστισε αρκετά σε χρόνο και θέσεις τερματίζοντας 5οι ενώ πολύ άτυχοι ήταν οι Boetti/Monnier με ίδιο αυτοκίνητο που και αυτοί βρέθηκαν τελικά 6οι ενώ ήταν 3οι μετά από 2 κλαταρίσματα στις 3 τελευταίες ε.δ. ενώ και την 1η μέρα του αγώνα είχαν έξοδο όπου σπάσαν τον πίσω αριστερό τροχό και έχασαν 2 λεπτά. Συνολικά ο Boetti έδειξε ότι χωρίς τα προβλήματα που είχε μάλλον θα μπορούσε να βρεθεί πολύ κοντά στην μάχη της πρώτης θέσης!

Πάντα ταχείς στον συγκεκριμένο αγώνα, οι Lions/Veillas με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X τερμάτισαν 7οι εμπρός από τους Fabiani/Paganelli με Renault Clio S1600 που ήταν οι ταχύτεροι 2WD.

Τελευταίος αγώνας της σεζόν για το ERC, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στην Ελβετία, με τo Rallye International du Valais που όπως θέλουν κάποιες φήμες είναι αγώνας υποψήφιος για το καλεντάρι του WRC για το 2013! 

Video

ERC - Rallye Antibes Côte d’Azur 2011

ERC - Rallye Antibes Côte d’Azur 2011

ERC - Rallye Antibes Côte d’Azur 2011

Aποτελέσματα

ERC - Rallye Antibes Côte d’Azur 2011 - Final Results