ford_fiesta_wrc_2012_-_thumb.jpg
O Petter Solberg αντικαθιστά τον Mikko Hirvonen στην ομάδα της Ford World Rally Team. O Νορβηγός θα είναι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας,μετά τον Jari Mati Latvala, και θα πάρει μέρος στους 13 αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι του 2012 με το δεύτερο Ford Fiesta RS WRC, έχοντας στο πλευρό του τον Βρετανό Chris Patterson.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδοαμάδα το πρώτο του test με το νέο του αυτοκίνητο για τον αγώνα του Monte Carlo, τον Ιανουάριο και δεν έκρυψε την χαρά του που επιστρέφει μετά από τρία χρόνια σε μία εργοστασιακή ομάδα. Δήλωσε ενθουσιασμένος με το νέο του αυτοκίνητο και ανυπομονεί να αγωνιστεί στο Μonte Carlo που επανέρχεται στο καλεντάρι του WRC. Ο Hollywood υπήρξε οδηγός της Ford την σαιζόν του 1999 όταν και πήρε μέρος σε 12 αγώνες. Tην επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Subaru όπου και έμεινε μέχρι το 2008.

Ο Malcom Wilson ανέφερε πως η εμπειρία του Solberg θα βοηθήσει στην προσπάθεια της Ford World Rally Team να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών αλλά ξεκαθάρισε πως ο 37χρονος Nορβηγός θα είναι το νούμερο 2 χωρίς αυτό να σημαίνει ( κατόπιν συζητήσεων) ότι θα πάρει εντολή, αν χρειαστεί σε κάποιο αγώνα, να αφήσει την θέση του για τον Latvala.

 

Petter Solberg Ford Fiesta WRC Test

 

Petter Solberg Ford Fiesta WRC Test

 

Petter Solberg Ford Fiesta WRC Test