thumb_sordo_d2r40-7861.jpg Άξιος!!! Το προσπαθούσε χρόνια. Στη σκιά του μεγάλου Sebastien Loeb δεν τα κατάφερε ποτέ αν και βρέθηκε κοντά…Τα κατάφερε φέτος, απόντος του κοντού, εκεί που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο και στη Citroen όδευαν προς αντικατάσταση του, κάνοντας τον Matton να το ξανασκεφτεί. Μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά, εκμεταλλεύτηκε όμως τις εγκαταλείψεις και τα προβλήματα των αντιπάλων του, κράτησε σταθερό ρυθμό στο στεγνό, πίεσε στο βρεγμένο και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Μέχρι το τελευταίο split της τελευταίας ειδικής τον πίεσε ο Neuville που ήθελε κι αυτός την πρώτη του νίκη στο θεσμό. Δεν τα κατάφερε και μάλιστα παραλίγο να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια του στα τελευταία χιλιόμετρα βγαίνοντας από το δρόμο πέφτοντας βαθιά μέσα σε μια πλαγιά. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ξαναβρήκε το δρόμο στη βάση της πλαγιάς και κατάφερε να τερματίσει. Ο Βέλγος σαφώς βελτιωμένος φέτος, δεν θα αργήσει να κερδίσει κι αυτός κάποιον αγώνα ενώ είναι ο μόνος που δείχνει ότι μπορεί να απειλήσει τον Ogier στο μέλλον.
Ο Mikko Hirvonen κατάφερε να ανέβει για ακόμα μια φορά στο βάθρο ενώ ο Prokop τερμάτισε τέταρτος σε έναν από τους καλύτερους του αγώνες στο WRC.
Τον αγώνα στην κατηγορία WRC2 κέρδισε ο Robert Kubica μετά από έντονο συναγωνισμό με τον “πρώην Junior” Elfyn Evans, τερματίζοντας μάλιστα στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.
Οι Chardonnet, Cronin και Riedemann κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία WRC3.
Λίγο έλειψε να έχουμε ακόμα μια τραγωδία στον αγώνα, όταν το Fiesta R5 του Subhan Aksa βγήκε από το δρόμο στην τελευταία ειδική τραυματίζοντας δύο θεατές.
Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Αυστραλίας με τον νικητή της Γερμανίας Dani Sordo να παραχωρεί τη θέση του στον Kris Meeke και τον Sebastien Ogier που κέρδισε την Power Stage στους αμπελώνες του Mosel να θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο των οδηγών!