monte_serderidis_day1.jpg
 Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο Έλληνας οδηγός είχε τη στιγμή του στη δεύτερη ειδική του αγώνα, βγαίνοντας από το δρόμο, γεγονός που εξανέμισε τις όποιες ελπίδες του για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο εκπρόσωπός μας στο WRC ξεκίνησε ενθαρρυντικά τον αγώνα, καθώς στην πρώτη ειδική, η οποία ήταν αρκετά πονηρή, πέτυχε τον ένατο καλύτερο χρόνο στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία του.
monte_serderidis_sp10.jpg
Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε: «Η ειδική ήταν δύσκολη, όπως αναμενόταν. Υπήρχαν σημεία που είχαν χιόνι, άλλα με πάγο, ενώ συναντήσαμε και σημεία καθαρά. Ήθελε πολύ προσοχή. Κινούμαστε με το δικό μας ρυθμό και είμαστε ευχαριστημένοι. Η ομάδα μας, η J-Motorsport, έχει προετοιμάσει κατάλληλα το αυτοκίνητο».

Ωστόσο, στη δεύτερη ειδική διαδρομή, η οποία διεξήχθη επίσης υπό το φως των προβολέων, η τύχη γύρισε την πλάτη στον Σερδερίδη. Ο Έλληνας οδηγός, βγήκε εκτός δρόμου στα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής, τραυματίζοντας ελαφρά το Citroen DS3 R5. Να σημειωθεί πως στο ίδιο σημείο της δεύτερης αυτής δοκιμασίας, τέθηκε εκτός δρόμου και η περσινή έκπληξη του αγώνα, ο Bryan Bouffier! Ο Σερδερίδης, θα συνεχίσει την προσπάθειά του το πρωί της Παρασκευής υπό το καθεστώς Rally2, εφ’ όσον οι μηχανικοί της ομάδας κερδίσουν τη μάχη με το χρόνο και επιδιορθώσουν έγκαιρα τη βλάβη που υπέστη το γαλλικό «όπλο».

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα, που ολοκληρώνει το πρώτο σκέλος, περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 134.1 αγωνιστικών χιλιομέτρων.