Πραγματοποιήθηκε με αθρόα συμμετοχή των μελλών της ανά την Ελλάδα, η τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα «Attica» του ξενοδοχείου Royal Olympic, στο κέντρο της Αθήνας.
Πέρα από τα διαδικαστικά, δηλαδή την ανάγνωση και την ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, η ολομέλεια ενέκρινε τη συμμετοχή στην ομοσπονδία δύο νέων σωματείων, του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ρόδου και του Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «Πυθαγόρας», ανεβάζονταν τη δύναμή της σε 87 μέλη ανά την επικράτεια.

Χαιρετίζοντας την Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Μανώλης Χαλιβελάκης, έδωσε το στίγμα της νέας εποχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως φέτος ουσιαστικά είναι το έτος «0» για του αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα, αφού τον περασμένο Απρίλιο η Ομοσπονδία, και κατ’ επέκταση ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός, αναγνωρίστηκαν επίσημα από την Γ.Γ. Αθλητισμού και την Ελληνική Πολιτεία.

Με την ευκαιρία της συγκέντρωσης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων από όλη της Ελλάδα, παρουσιάστηκε από την εταιρεία Megasoft ένα νέο σύστημα μηχανοργάνωσης των Σωματείων, των Αθλητών και των Αγωνιστικών εκδηλώσεων που θα εφαρμοστεί σύντομα και θα προσφέρει σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη του σπορ.

Παράλληλα, από τον εκπρόσωπο του νεοσύστατου τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας αναλύθηκαν εκτενώς διαδικασίες και μέθοδοι ανάπτυξης της προβολής τόσο των αγωνιστικών εκδηλώσεων, όσο και των ίδιων των Σωματείων σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, αφού είναι κοινώς αποδεκτό πως ο τομέας αυτός που είναι από τους πλέον καίριους για τη βιωσιμότητα του σπορ, μάλλον έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια.