yorgo_olimpiako1.jpg

Δεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο η χρονιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ράλλυ για τους Φιλιππίδη-Σαΐνη, καθώς τέθηκαν εκτός αγώνα στην 4η ειδική διαδρομή του Ολυμπιακού Ράλλυ. Ένα πρόβλημα με το δυναμό και τον εγκέφαλο των διαφορικών του Mitsubishi Lancer Evo IX στέρησε από το δίδυμο τη δυνατότητα να παλέψει για την κορυφή, σε έναν αγώνα ο οποίος διεξήχθη υπό δύσκολες συνθήκες. Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος των αγωνιζομένων, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών μετέτρεψαν τις διαδρομές του ράλλυ σε …βούρκο!
yorgo_olimpiako2.jpg
Από την πρώτη κιόλας ειδική, το πλήρωμα αντιμετώπισε πρόβλημα με το δυναμό και τον εγκέφαλο των διαφορικών, κάτι που δεν του επέτρεψε να είναι ανταγωνιστικό: «Από το πρώτο πέρασμα της ειδικής Λάλας, διαπιστώσαμε ότι είχαμε πρόβλημα και δεν κινηθήκαμε όπως θα θέλαμε» δήλωσε ο Φιλιππίδης. Μετά το πρώτο Service, παρά τις προσπάθειες των μηχανικών της SMsport, τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν, με αποτέλεσμα οι Φιλιππίδης- Σαΐνης να εγκαταλείψουν άδοξα την προσπάθειά τους στην τέταρτη ειδική διαδρομή κι ενώ βρίσκονταν στην τρίτη θέση της γενικής. «Δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας για εμάς. Αυτά έχουν τα ράλλυ. Το δυναμό σταμάτησε να φορτίζει και ο εγκέφαλος των διαφορικών δεν δούλεψε ποτέ. Ελπίζουμε στον επόμενο αγώνα η τύχη να είναι με το μέρος μας», δήλωσε ο οδηγός.
 
Μπορεί η εγκατάλειψη στο Ολυμπιακό Ράλλυ να άφησε μια πικρή γεύση στο πλήρωμα, ωστόσο το δίδυμο αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.