Ο Nasser Al-Attiyah αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα του Ράλλυ Ακρόπολις μετά από τον έλεγχο που έγινε στον κινητήρα του Subaru Impreza με το οποίο συμμετέχει στην κατηγορία Production. O οδηγός χάνει έτσι τη δεύτερη θέση στον εθνικό μας αγώνα και το βαθμολογικό προβάδισμα που είχε μέχρι τώρα ενώ η νίκη του Αθανασσούλα στην ίδια κατηγορία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία (μπορεί άραγε ;) αφού μόνο ο Al-Attiyah ήταν σε θέση να τον απειλήσει την τελευταία ημέρα του αγώνα.
Τα αποτελέσματα του Ράλλυ Ακρόπολις δεν είχαν κλείσει στην κατηγορία Production αφού ο έλεγχος στον κινητήρα του Subaru Impreza αναβλήθηκε. Σήμερα έγινε συνεδρίαση των τεχνικών εφόρων της FIΑ στη Φιλανδία όπου και κλήθηκαν να παρευρεθούν εκπρόσωπος της ομάδας του οδηγού και από τη μεριά της Prodrive που ετοίμασε τον κινητήρα, ο David Lapworth. O έλεγχος αποκάλυψε ότι ο στρόφαλος ήταν κατεργασμένος και ελαφρωμένος, πράγμα που δεν προβλέπεται στην κατηγορία Production, ενώ η πλευρά της Prodrive υποστήριξε ότι έγινε ο καθιερωμένος έλεγχος και service του εξαρτήματος.

Αυτό δεν έγινε δεκτό από την FIA με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του οδηγού. Αναγνωρίστηκε όμως ότι ο οδηγός και η Barwa Rally Team δεν φέρει ευθύνη για τον κινητήρα που ετοίμασε η Prodrive. Ο οδηγός έχει καταθέσει έφεση η οποία θα εξεταστεί αργότερα ώστε να ξέρουμε τι γίνεται τελικά με τη βαθμολογία.

Το πιθανότερο είναι να μην γίνει δεκτή η έφεση και έτσι ο Araujo να προηγείται αυτή τη στιγμή με 6 βαθμούς από τον Al-Attiyah ενώ μένουν δύο αγώνες φέτος σε Αυστραλία και Αγγλία.