Rally Acropolis Η σκόνη έχει κατακαθίσει και το Ράλλυ Ακρόπολις 2013 αποτελεί και επίσημα ακόμα μια σελίδα στην 59χρονη ιστορία του ελληνικού γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Η φετινή έκδοση αποδείχτηκε μια από τις σκληρότερες των τελευταίων ετών, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μόνο από το γεγονός ότι μόλις 36 (από τα 46) πληρώματα κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό –πολλά εκ των οποίων κάνοντας χρήση του κανονισμού Rally2-, αλλά από τις δηλώσεις των ίδιων των οδηγών, οι οποίοι επί τρεις ημέρες «πάλευαν» για μια καλή επίδοση, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα την επιβίωση των αυτοκινήτων τους.  

Αυτό είναι όμως το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας αγώνας με μοναδικό χαρακτήρα και γι’ αυτό ξεχωρίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι η νίκη επί ελληνικού εδάφους έχει ιδιαίτερη σημασία για κάθε οδηγό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο φετινός νικητής, Jari-Matti Latvala (VW Polo R WRC) στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, όπου, ίσως για πρώτη φορά σε ανάλογη περίπτωση, έκανε λόγο για τη δεκάχρονη πορεία του στο σπορ και για το πόσο δικαιωμένος αισθάνεται για την επικράτησή του για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νικητής της κατηγορίας WRC-2, Robert Kubica, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Για εμένα που έχω συνηθίσει σε περιβάλλον πίστας, οι αναγνωρίσεις που έκανα εδώ ήταν σοκ, το οποίο χειροτέρεψε όταν ξεκίνησα τον αγώνα. Ποτέ δεν είχα ξαναδεί ή οδηγήσει σε τέτοιες συνθήκες. Είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα και μια φοβερή εμπειρία».

Με το βλέμμα στραμμένο στην 60η, επετειακή, εκδοχή, η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις θέλει για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσει τους χορηγούς του αγώνα, οι οποίοι συντέλεσαν τα μέγιστα στην άρτια διεξαγωγή του, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που ήδη, από την πρώτη χρονιά της τριετούς συνεργασίας της με την Οργάνωση, απέδειξε με τη φιλοξενία, αλλά και με την ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόσο σημαντικό θεωρεί το γεγονότος της διοργάνωσης του αγώνα στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, η Οργάνωση του αγώνα ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ), τον ΚΟΥΡΟ Μεγάρων, καθώς και κάθε έναν εθελοντή ξεχωριστά για την καθοριστική και πολύτιμη βοήθειά τους στη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις 2013.

Όσο αφορά τη δημοπρασία για τα τέσσερα συλλεκτικά ποδήλατα με «θέμα» τους Κατασκευαστές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αυτή παραμένει ανοικτή στο www.ricardo.gr

Οι φίλοι του σπορ και όχι μόνο θα μπορούν, μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 12:00, να «χτυπήσουν» ένα μοναδικό ποδήλατο βαμμένο στα χρώματα ενός εκ των Citroen Total Abu Dhabi WRT, Qatar M-Sport WRT, Volkswagen Motorsport και Mini Lotos Team WRC, συμβάλλοντας -με το ποσό που θα συγκεντρωθεί- στο αποκαταστασιακό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας παιδιών με αναπηρία που βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).

Το εγχείρημα πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά από πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλλυ Ακρόπολις και χάρη στη βοήθεια της ελληνικής εταιρείας κατασκευής ποδηλάτων, Fidusa, που ανέλαβε την κατασκευή των ποδηλάτων, της redfish inspiration που επιμελήθηκε το σχεδιασμό και του www.ricardo.gr που φιλοξενεί τη δημοπρασία.

(acropolisrally.gr)