Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η πανηγυρική εκκίνηση του εθνικού μας αγώνα στον Ισθμό της Κορίνθου, παρουσία πλήθους κόσμου. Το αγωνιστικό μενού ξεκινάει αύριο το πρωί με τις 6 ασφάλτινες ειδικές που απαρτίζουν την πρώτη μέρα του αγώνα.
Τον ταχύτερο χρόνο στο πρωινό Qualifying Stage πραγματοποίησε ο Kevin Abbring με το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 R5, με τον ομόσταυλό του Craig Breen να τερματίζει πίσω του, δείχνοντας πως η Γαλλική ομάδα μόνο εύκολη αντίπαλος δε θα είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο.  



Ο Abbring δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή σε τετρακίνητο αυτοκίνητο και τόνισε πως βρίσκεται εδώ προκειμένου να μάθει ακόμη περισσότερο το νέο του όπλο.
Από την άλλη, ο Βρετανός χαρακτήρισε πρόκληση τον μικτό αγώνα και δήλωσε ικανοποιημένος με το 208.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας από τους διεκδικητές της νίκης, ο Φινλανδός Esapekka Lappi, ακολουθούμενος από τον Πολωνό, 4 φορές πρωταθλητή, Kajetan Kajetanowicz με Ford Fiesta R5.

Ο Lappi αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκκίνηση, καθώς έσβησε ο κινητήρας του Fabia S2000.

Πέμπτος τερμάτισε ο Γερμανός Sepp Wiegand, με τον Bryan Bouffier να ολοκληρώνει μόλις έκτος.

Στα δικίνητα, ταχύτερος αναδείχθηκε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Zoltan Bessenyey με Honda Civic Type R R3, με τον Βούλγαρο Todor Slavov να ακολουθεί με Renault Clio R3.

Ο Tarabus θα εκκινήσει πρώτος στις 09.31 το πρωί του Σαββάτου, με τους Wiegand και Abbring να επιλέγουν τη δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα, θέση εκκίνησης.

Αναλυτικά οι 10 πρώτοι εκκινούντες:
1. Tarabus/Trunkat (Skoda Fabia S2000)
2. Wiegand/Christian (Skoda Fabia S2000)
3. Abbring/Marshall (Peugeot 208 R5)
4. Breen/Martin (Peugeot 208 R5)
5. Lappi/Ferm (Skoda Fabia S2000)
6. Kajetanowicz/Baran (Ford Fiesta R5)
7. Bouffier/Panseri (Citroen DS3 RRC)
8. B. Magalhaes/ C. Magalhaes (Peugeot 207 S2000)
9. Gryazin/Eremeev (Ford Fiesta S2000)
10. Consani/Landais (Peugeot 207 S2000)