Όταν πέρυσι η ΑRMA RALLY TEAM, επέκτεινε τις δραστηριότητές της, δημιουργώντας, εκ του μη υπάρχοντος, ένα Γυναικείο Cup στους αγώνες αυτοκινήτου, η είδηση αντιμετωπίστηκε με διαφορετικά συναισθήματα. Απορία, ενδιαφέρον, προσμονή, θαυμασμός και στο τέλος αποδοχή!
Μάλιστα, οι τρεις αγώνες - με αποκλειστικά γυναικείες συμμετοχές - που διοργανώθηκαν στην πίστα καρτ στο Κουλούρι της Λάρισας, προκάλεσαν τον θαυμασμό όχι μόνο του συνόλου των αγωνιζομένων στις παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και στους θεατές, οι οποίοι, μη συνηθισμένοι - είναι αλήθεια - σε τέτοιου είδους πρωτοποριακά «θεάματα» χειροκρότησαν την αποφασιστικότητα και την προσπάθεια των κοριτσιών.



Φυσικά ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός, μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε και από την διεύθυνση της ARMA RALLY TEAM, η οποία είδε να δικαιώνεται η επιλογή της. Κατά συνέπεια λοιπόν, λογικό ήταν το «πείραμα» να συνεχισθεί και φέτος.

Ο ιδιοκτήτης και manager της ομάδας, Νίκος ARMA Χριστοδουλόπουλος, είναι ενθουσιασμένος με το περυσινό αποτέλεσμα και δεν κρύβει την αισιοδοξία του, για την πορεία του ARΜΑ LADIES CUP 09 και φέτος: «Η ARMA RALLY TEAM, έχοντας την πρόθεση να συνεχίσει τον θεσμό, μετά την οργανωτική, αλλά και την επικοινωνιακή του επιτυχία, αποφάσισε να διοργανώσει εκ νέου το Γυναικείο Κύπελλο. Μόνο που φέτος έχουμε μία σημαντική αλλαγή. Τα αυτοκίνητα θα είναι τρία ίδια Nissan Micra 1.200 κ.εκ., σε αντίθεση με τα δυο 1200 και ενα 1.400 κ.εκ. που είχαμε πέρυσι. Φυσικά θα ντουμπλάρονται, για να συμμετάσχουν όλες οι κοπέλες, που φέτος είναι επτά. Η αλλαγή αυτή των αυτοκινήτων, έγινε με σκοπό να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, αλλά και το ενδιαφέρον. Εύχομαι να έχουμε ενδιαφέροντες αγώνες, απολαυστικούς με συγκινήσεις, ενώ η εμπειρία της ARMA RALLY TEAM, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά προς τον στόχο αυτό».

Όπως και πέρυσι, το σημείο αναφοράς των επτά κοριτσιών, είναι η Λάρισα. Οι αγώνες θα είναι τρεις και όλοι θα διεξαχθούν στην πίστα Βoston Kart στο Κουλούρι. Οι επτά δυναμικές κοπέλες, μέλη πλέον της Arma Ladies Team ’09 (ALT ‘09) θα είναι πέντε που συμμετείχαν και στο ARΜΑ LADIES CUP ’08 συνεπικουρούμενες από δύο νέες οδηγούς.
Έτσι, η επτάδα που θα συμμετάσχει στον θεσμό, θα είναι η Ελευθερία Παπαθανασίου η Φανή Μητροδήμου,η Ξένια Καραγκιόζη,η Bojana Zafirovic η Χρύσα Μπέη και οι νέες Μαρία Μαλέτσικα και Μαρία Μπάκαβου.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πίστα Boston Kart στο Κουλούρι της Λάρισας τις εξής ημερομηνίες:
1ος αγώνας: Κυριακή 29 Μαρτίου
2ος αγώνας: Κυριακή 31 Μαΐου
3ος αγώνας: Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το σύστημα της βαθμολογίας είναι 10-9-8-7-6-5-4 βαθμοί