Για να πούμε λίγα λόγια για τις ειδικές του αγώνα και για το πώς θα τις παρακολουθήσετε. Το κυριότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν υπάρχουν προσβάσεις για τους θεατές εκτός από μία στο Πολυδένδρι που βγαίνει στο δρόμο από το φράγμα προς Σφηκιά. Άρα να έχετε υπόψη το ότι θα πρέπει να "κλειστείτε" με το αυτοκίνητο μέσα στην ειδική. Στο Πολυδένδρι έχει πολλά δρομάκια που μπορείτε να παρκάρετε, ενώ στο Σέλι και τον Τρίλοφο πολύ λίγα.

Δορυφορική φωτογραφία από την Ε.Δ.Το Πολυδένδρι είναι η μεγάλη ειδική του αγώνα, με φαρδύ δρόμο και καλή άσφαλτο στο μεγαλύτερο μέρος και στα 2/3 της διαδρομής περνάει μέσα από το ομώνυμο χωριό! Ανηφορικό στην αρχή και με αρκετές φουρκέτες συγκεντρώνει εκεί μεγάλο μέρος των θεατών, ενώ οι πιο «ψαγμένοι» θα βρεθούν στα φρένα μετά την μεγάλη κατηφόρα για να δουν ποιος θα φρενάρει πιο αργά. Πολύ κόσμο μαζεύει και η βρύση που προσφέρει σκιά και θέαμα από ψηλό τοιχίο στην γρήγορη δεξιά στροφή εκεί.
Οι πιο άνετοι μπορούν να… στρατοπεδεύσουν σε μια ταβέρνα μέσα στο Πολυδένδρι και να βλέπουν από εκεί τον αγώνα! Τέλος ωραία σημεία έχει μετά το χωριό σε σημείο με μεγάλη ταχύτητα και σπάσιμο στο δρόμο που αναπηδούν τα αγωνιστικά.
Αυτή είναι και η πιο γνωστή ειδική διαδρομή της περιοχής λόγω και του αγώνα Σπριντ που γίνεται στο αρχικό κομμάτι της. Για να βρείτε την εκκίνηση θα πάτε από Βέροια κάτω από την Εγνατία οδό στο δρόμο προς Βεργίνα. Μετά το φράγμα και τη διασταύρωση προς Σφηκιά θα δείτε τη διασταύρωση προς Πολυδένδρι και από εκεί ξεκινάει η ειδική. Η επιστροφή των αγωνιστικών γίνεται από Σφηκιά προς Βέροια (στη διασταύρωση στο φράγμα).

Ο Τρίλοφος αρχίζει με πολύ γρήγορο και φαρδύ κομμάτι για να μπεί σε στενό, γεμάτο στροφές, με καλή άσφαλτο αλλά και χώμα και λάσπη!! αν βρέξει. Πραγματικός πονοκέφαλος για τους οδηγούς. Οι θεατές και εδώ θα βρούν αρκετά καλά σημεία αλλά προσοχή στο που θα αφήσετε τα αυτοκίνητά σας. Για να βρεθείτε στην εκκίνηση ξεκινήστε από το χώρο του Service Park (στον περιφερειακό που ξεκινάει στην έξοδο της Βέροιας προς Νάουσα) στην είσοδο του οποίου θα βρείτε τη διασταύρωση προς Καλή Παναγιά – Φυτεία. Σε 2-3 χλμ θα βρείτε την εκκίνηση της ειδικής.

Δορυφορική φωτογραφία από την Ε.Δ.Το έντονα κατηφορικό Σέλι είναι μια ειδική που έχουμε καιρό να απολαύσουμε μιας και τα τελευταία 3 χρόνια έχει ακυρωθεί 2 φορές και το 2004 που ήταν στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου είχε πολύ ομίχλη. Εδώ αναμένεται να έχουν ευκαιρία τα πιο ελαφριά αυτοκίνητα απέναντι στα πιο δυνατά και βαριά ενώ κύριο λόγο θα έχουν και τα φρένα των αυτοκινήτων μιας και υπάρχουν κατηφορικές φουρκέτες μετά από μεγάλες ευθείες με μεγάλες ταχύτητες! Η εκκίνηση της ειδικής είναι λίγα χλμ μετά το χωριό Σέλι (στρίψτε δεξιά στη διασταύρωση μέσα στο χωρίο) και ο τερματισμός κοντά στο άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα.

Λόγω ακριβώς της έλλειψης σημείων πρόσβασης είναι σημαντικό να βρεθείτε μέσα στην ειδική τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου, οπότε η διοργάνωση απαγορεύει την είσοδο αυτοκινήτων σε κάθε διαδρομή του αγώνα.

Image