filippos07_01 Μεγάλες μάχες στη βροχή επιφύλασσε το 13ο Ράλλυ Φίλιππος και πολλές εκπλήξεις στα αποτελέσματα. Νικητές του αγώνα οι Κωνσταντίνου - Σαρητζόγλου με το Peugeot 206 που τέθηκαν επικεφαλής από την 1η ειδική μέχρι το τέλος! Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε επίπεδο γενικής του οδηγού και μάλιστα σε συνθήκες τόσο μεγάλης βροχόπτωσης στο 1ο σκέλος του αγώνα που ακυρώθηκε η 3η ειδική, το "Σέλι Ι".
filippos07_01 Πίσω από το Peugeot 206 είχαμε την μάχη των Evo με τους Μαυροδή - Κεχαγιά (Lancer Evo VI) να παίρνουν τη νίκη στα Ν/4 από τους Τόψη - Τσότσο (Lancer Evo VIII) ανταλλάσσοντας δευτερόλεπτα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με τελική διαφορά μόλις 4,5 δευτερολέπτων.

Στην 4η θέση γενικής τερμάτισαν οι νικητές της κατηγορίας Ε, οι αδερφοί Κωνσταντινίδη με Peugeot 205 Gti με σωστές επιλογές ελαστικών και προφανώς σε πολύ καλή μέρα. Το πλήρωμα από τα Γιαννιτσά βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις όπως και πριν από δύο εβδομάδες όπου είχαν συμμετάσχει και στην Πανευρωπαϊκή ανάβαση στο Vodno Σκοπίων.

Στην 5η θέση γενικής και 2οι στην F3, η... αποκάλυψη της A/6, οι Κουμποτής - Μαυροματίδης που εντυπωσίασαν τους πάντες με τους χρόνους τους σε κάθε ειδική του αγώνα. Έιτε σε δυνατή βροχή, είτε στις επόμενες ειδικές που έγιναν χωρίς βροχή, το πλήρωμα από τη Θεσ/νίκη βρισκόταν κοντά στην 5αδα γενικής σε χρόνους έχοντας πολλά ικάνά πληρώματα στην Α/6 να τους καταδιώκουν.

Στην 6η θέση γενικής τερμάτισαν τον πρώτο αγώνα με το νέο VW Golf III KC οι Μπεσλίδης - Νάνος. Το νέο κόσμημα των αγώνων της Βορείου Ελλάδος ήταν απόλαυση για τους πολλούς θεατές που αψήφησαν τον άστατο καιρό και βρέθηκαν σε κάθε ειδική διαδρομή.

Την κλάση Α/7 κέρδισαν οι τοπικοί Κοσμίδης - Κάκαρης με Peugeot 306 S16 ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 9η θέση της γενικής. Πίσω τους ακολούθησε η συμμετοχή της Ford Βροχίδης - Χατζής με τους Κουτσμανή - Μαύρο που σημείωσαν πολύ καλούς χρόνους στο 2ο σκέλος και στην 3η θέση οι Κουκίδης - Μικρούλης.

Στην πολύ ανταγωνιστική κλάση Α/6 εκτός από τους νικητές ξεχώρισαν και οι Μπίστας - Μπακλώρης με το νέο Citroen C2 που κινήθηκαν ταχύτατα σε όλες τις ειδικές του αγώνα τερματίζοντας στη 2η θέση της Α/6 και στην 3η της κατάταξης F3. 3οι στην Α/6 οι Ξενοκώστας - Τσιτσικλής σε ένα ακόμα καλό τερματισμό για το Peugeot 106 του Ξανθιώτη οδηγού. Στην 4η θέση βρίσκονται οι Αναγνωστάκης - Καμπέρη με το Suzuki Ignis Sport και 5οι τερμάτισαν οι Γκάλφας - Αγγελόπουλος με Peugeot 106. Σημειώστε την εγκατάλειψη των Παπαδόπουλου - Τσιγγινέ τη στιγμή που είχαν την 3η θέση της κλάσης, όταν είχαν έξοδο στο Τρίλοφο ΙΙ που είχε ως συνέπεια ένα στραβό ψαλίδι. Στις εγκαταλείψεις είχαμε και τους Χριστοφορίδη - Μακινατζή από σαζμαν.

Στην Α/5 νικητές και σε αυτό τον αγώνα ήταν οι Πάζης - Θεοφανίδης που έφεραν το Toyota Yaris στη 13η θέση γενικής, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι "νεοφώτιστοι" Βραχάτης - Γαβριηλάκης με Peugeot 106 συνεχίζοντας το σερί των.. βάθρων! Στην 3η θέση και μόλις 10" πίσω τους μετά από καλό αγώνα τερμάτισαν οι Μίχογλου - Μέρτικας με το Fiat Cinquecento. Οι Λιθαρής - Δημητρίου εγκατέλειψαν λόγω ελαστικού στην τελευταία ειδική.

Στα Ν/2 νικητές αναδείχθηκαν οι Μήτρακας - Τσιτακίδης με Citroen Saxo που στις σπάνιες εμφανίσεις τους καταφέρνουν πάντα ένα καλό αποτέλεσμα, ακόμα και σε τόσο άστατες συνθήκες. Στη 2η θέση οι Αμανάκης - Σημούδης με Peugeot 106 και 3οι οι Ευθυμιάδης - Παπανικολάου.

Στις μάχες της κατηγορίας Ε, είχαμε τις εγκαταλείψεις των Βάτσου - Κωνσταντινίδη και Ζιάμπα - Χαραλαμπίδη (στην 1η ειδική από μηχανικό πρόβλημα) που δεν μας έδωσαν τις μάχες που περιμέναμε στην κορυφή. Έτσι με γρήγορο ρυθμό χωρίς να απειληθούν μετά τα μέσα του αγώνα, οι "Χριστόφορος" - Τηλιόπουλος κέρδισαν την 2η θέση της Ε/11 στον τοπικό τους αγώνα από την 7η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ είδαμε βαμμένο αυτή τη φορά το VW Golf II. 3οι στα Ε/11 οι τοπικοί αδερφοί Σκουλαριώτη με BMW E30.

Στην Ε/10 το πλήρωμα από τη Νάουσα των Ράλλη - Γιάννου δεν έκαναν την εκρηκτική επίδοση που πολλοί θα περίμεναν και αρκέστηκαν στη νίκη της κλάσης τους με το ανανεωμένο μηχανικά Honda Civic. Στη 2η θέση τερμάτισαν οι Πατσιάς - Τεκνής με Peugeot 205 και στην 3η Καμπουγιάννης - Ντούφας που έκαναν όλο τον αγώνα με στεγνά λάστιχα.

Στην Ε/9 νικητές για άλλη μια φορά οι Βολιώτες Παρασκευάς - Καπανιάρης με Suzuki Swift GTi, στη 2η θέση οι Ζάγαρης - Παλαβουζίδης και πάλι με Swift και στην 3η θέση οι Μαυρίδης - Καραγιαννάκης με Daihatsu Charade.

Μετά το... μίνι ΔΕΘ που περάσαμε λόγω καιρού, σειρά για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος έχει το Ράλλυ Σπριντ ΣΜΑΚ στην περιοχή του Βελβενδού Κοζάνης, στις 9-10 Ιουνίου.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα είναι αναρτημένα στην επίσημη σελίδα της ΕΘΕΑ .

filippos07_01
filippos07_01
filippos07_01
filippos07_01
filippos07_01
filippos07_01
filippos07_01
filippos07_01
filippos07_01
filippos07_01