32o Ράλλυ ΕΛΠΑ

Μόλις λίγες μέρες μείνανε για την έναρξη του 32ου Ράλλυ ΕΛΠΑ Χαλκιδικής, αγώνα που εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και το Κύπελλο Β.Ελλάδος, προσμετρά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC) όπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών.

Ο αγώνας επιστρέφει ξανά στην περιοχή της Χαλκιδικής μετά από 6 χρόνια (τελευταία φορά το 2001) και αυτή τη φορά με μικτό «χαρακτήρα». Τα πληρώματα όχι μόνο θα αγωνιστούν στις γνωστές χωμάτινες ε.δ της περιοχής αλλά και στις ασφάλτινες, κάτι που κάνει τον αγώνα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους του ERC, καθώς όλοι οι υπόλοιποι πραγματοποιούνται σε ένα είδος επιφάνειας, ή άσφαλτο ή χώμα.

Το πρώτο σκέλος, το Σαββάτο. περιλαμβάνει 6 ασφάλτινες ε.δ. (3 επαναλαμβανόμενες), τις πολύ γνωστές και απαιτητικές, Πολύγυρος (με την μορφή που χρησιμοποιήθηκε στο 1ο σκέλος του ράλλυ ΔΕΘ το 2006), Χολομώντας (που είναι οι ε.δ. Παλαιοχώρα και Ταξιάρχης ενωμένες) και Παλαιόκαστρο (που ξεκινά από το ομώνυμο χωριό μέχρι την είσοδο του Πολύγυρου). Να μην ξεχάσουμε βέβαια πως το 1ο σκέλος του αγώνα θα ξεκινήσει την Παρασκευή το απόγευμα στο Πόρτο Καρράς με την εκκίνηση του αγώνα και αμέσως μετά την διεξαγωγή της σούπερ ειδικής «Πόρτο Καρράς» που είναι μια πανέμορφη διαδρομή ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς.

Το δεύτερο σκέλος, την Κυριακή, περιλαμβάνει άλλες 6 ε..δ (3 επαναλαμβανόμενες) αυτή τη φορά όμως σε χωμάτινες επιφάνειες. Αυτές είναι οι, Τορώνη, Παρθενώνας και Αμπελώνας στην μορφή που χρησιμοποιήθηκαν στο Ράλλυ Χαλκιδικής του 1999.

Στις συμμέτοχες του αγώνα δεν είχαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οι περισσότεροι διεκδικητές του τίτλου είναι εδώ! Iliev, Travaglia, Isik, Jean Joseph, και Solowow έχουν όλοι τους καλές ελπίδες για τον τίτλο και αναμένεται να έχουν μεγάλη μάχη για τη νίκη. Δίπλα τους οι Sebalj, Donchev, Czopik, και Chvojka είναι ικανοί για το καλύτερο. Kαι βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα ελληνικά «όπλα». Βωβός, Κύρκος και Χατζητσοπάνης δείχνουν πολύ δυνατοί φέτος και λογικά θα προβληματίσουν τα ξένα πληρώματα.

Όποιο και να ‘ναι το αποτέλεσμα, ένα είναι σίγουρο. Το θέαμα θα είναι υψηλού επιπέδου όλο το σαββατοκύριακο και ελπίζουμε όλοι να ευχαριστηθούν έναν καταπληκτικό αγώνα.

Μείνετε συντονισμένοι...