Το Δ.Σ. και τα μέλη της Αθλητικής Λέσχης Αυτοκινήτου Χανίων έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν να παρακολουθήσετε το 10ο Rally Χανίων, ένα αγώνα που θα εξελιχθεί στα πανέμορφα βουνά του Νομού Χανίων στις 17 & 18 Απριλίου 2010.
Παράλληλα ανακοινώνει πως για όσους θέλουν να βρεθούν στα Χανιά για την παρακολούθηση του 10ου Rally Χανίων, έχει εξασφαλίσει προνομιακή τιμή σε δίκλινο δωμάτιο.
Η έκπτωση ισχύει στο ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τα πληρώματα του αγώνα και είναι το Creta palm στον κάτω Σταλό. 
Η τιμή ορίζεται στα 50 Ευρώ μαζί με πρωινό, αρκεί να αναφέρετε το σκοπό επίσκεψής σας στα Χανιά. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι : 28210 83660

Βασικό μέλημα της λέσχης, είναι οι θεατές του αγώνα να έχουν μια ευχάριστη και πάνω απ’ όλα ασφαλή παρακολούθηση του.
Γι’ αυτό δε πρέπει να ξεχνάμε κάποιους βασικούς κανόνες που όταν τηρούμε βοηθάμε τον παραπάνω σκοπό της οργάνωσης.
- Κινούμαστε στις ενδιάμεσες διαδρομές πάντα με τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. και δε παρασυρόμαστε από τα περάσματα των αγωνιστικών, τα οποία έχουν όλα τα μέτρα ασφαλείας και κινούνται σε κλειστό δρόμο.
- Δε παρκάρουμε κοντά στα Σ.Ε.Χ. και τα ΣΤΟΠ κάθε Ειδικής Διαδρομής, δημιουργώντας πρόβλημα στα αγωνιστικά που φτάνουν εκεί αλλά και στα μέλη της οργάνωσης.
- Καθόμαστε πάντα σε ασφαλή σημεία όπου είναι αδύνατο να μας χτυπήσει αυτοκίνητο σε περίπτωση εξόδου. Φροντίζουμε δε, να έχουμε και χώρο διαφυγής και να μη μετακινούμαστε άσκοπα πριν τελειώσει ο αγώνας.
- Ακολουθάμε πάντα τις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων και των κριτών και τους βοηθάμε στο δύσκολο έργο τους
- Δεν αφήνουμε σκουπίδια μέσα στις διαδρομές.
- Φροντίζουμε να βρισκόμαστε πάντα πολύ νωρίτερα από την εκκίνηση κάθε Ε.Δ. στη θέση μας, και να φεύγουμε μόνο μετά το πέρασμα και του ουραγού.

Να υπενθυμίσουμε στους φίλους θεατές, ότι εάν θέλουν να βρεθούν μέσα σε μια Ε.Δ θα πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού διότι μετά κλείνει ο δρόμος για λόγους ασφαλείας.

Όσοι θέλουν να δουν τα αγωνιστικά στη διαδικασία του Τεχνικού Ελέγχου, μπορούν να βρεθούν το Σάββατο 17 Απριλίου, 09:00 με 12:00 στις εγκαταστάσεις του χορηγού του αγώνα “CHANIA CAR & TRUCKS” (Μουρνιών 32).
Το απόγευμα της ίδια μέρας στην κεντρική Αγορά των Χανίων, θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση των πληρωμάτων ενώ την Κυριακή 18 Απριλίου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τέσσερεις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, και στις 15:40 να χειροκροτήσετε –πάλι στην πλατεία Αγοράς – τους τερματίσαντες.

Παρακάτω ακολουθούν πληροφορίες για το πώς θα βρεθείτε στις Ειδικες Διαδρομές του αγώνα:

Ε.Δ. Νο1 : Άπτερα – Μαλάξα (10:23)
Πρόσβαση στην εκκίνηση:
Α)Ερχόμενοι από Χανιά με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο, 6 km μετά τον κόμβο της Σούδας συναντάτε δεξιά το δρόμο που οδηγεί προς Μεγάλα Χωράφια – Άπτερα. Εκεί στρίβετε δεξιά, και 1,5 km αργότερα φτάνετε στο χωριό Άπτερα όπου βρίσκεται και η εκκίνηση της 1ης Ε.Δ.
Β)Ερχόμενοι από Ρέθυμνο προς Χανιά συναντάτε στην περιοχή Καλάμι την Καντίνα-Parking 24h. 1km αργότερα στα αριστερά σας, θα δείτε το δρόμο που οδηγεί προς Μεγάλα Χωράφια – Άπτερα. Εκεί στρίβετε αριστερά, και 1,5 km αργότερα φτάνετε στο χωριό Άπτερα όπου βρίσκεται και η εκκίνηση της Ε.Δ.
Πρόσβαση στον τερματισμό:
Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε αριστερά (προς Νοσοκομείο). Στα επόμενα 2 φανάρια συνεχίζετε ευθεία μέχρι το τέλος το δρόμου και εκεί στρίβετε αριστερά (προς Μαλάξα) Περνάτε πίσω από το Νοσοκομείο και 2km μετά, φτάνετε στο τέλος του δρόμου, όπου στρίβετε δεξιά (προς Μαλάξα) και συνεχίζετε για 5km όπου συναντάτε τις ταμπέλες προς Κέραμο και προς Ανακύκλωση (ΔΕΝ τις ακουλουθείτε). Εκεί συνεχίζετε αριστερά προς Μαλάξα , 2km αργότερα περνάτε δεξιά την ταβέρνα Όβγορο και 500 m παρακάτω, στρίβετε αριστερά (προς Μαλάξα) όπου 2 km αργότερα.κι αφού έχετε περάσει το χωριό φτάνετε στο ΣΤΟΠ της Ε.Δ.

Ε.Δ. Νο2: Βαντές – Κοντόπουλα (10:56)
Πρόσβαση στην εκκίνηση:
Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε ευθεία και περνάτε μέσα από το χωριό Μουρνιές. 2km αργότερα, στο τέλος του χωριού συναντάτε το σταυροδρόμι που οδηγεί στο χωριό Βαντές. 500m μετά το σταυροδρόμι βρίσκεται αρκετός χώρος για parking και 1 km αργότερα φτάνετε στο τέλος του χωριού Βαντές όπου βρίσκεται η εκκίνηση της Ε.Δ.
Πρόσβαση στον τερματισμό:
Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε αριστερά (προς Νοσοκομείο). Στα επόμενα 2 φανάρια συνεχίζετε ευθεία μέχρι το τέλος το δρόμου και εκεί στρίβετε αριστερά (προς Μαλάξα) Περνάτε πίσω από το Νοσοκομείο και 2km φτάνετε στο τέλος του δρόμου, όπου στρίβετε δεξιά (προς Μαλάξα) και συνεχίζετε για 5km όπου συναντάτε τις ταμπέλες προς Κέραμο και προς Ανακύκλωση όπου συνεχίζετε ευθεία πάνω, κι όχι αριστερά όπως πάει η διαδρομή. Μετά από 2km βρίσκεστε σε μια απότομη κατηφόρα και εκεί τελειώνει ο δρόμος. Το σημείο εκεί ενδείκνυται για παρκάρισμα αφού 1km πιο κάτω (προς Κοντόπουλα και Ανακύκλωση) συναντάτε το ΣΤΟΠ της Ε.Δ.
Ενδιάμεση πρόσβαση Νο1 (μέσω Θερίσου-Παναγιά)
Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε ευθεία και περνάτε μέσα από το χωριό Μουρνιές. 2km αργότερα, στο τέλος του χωριού συναντάτε το σταυροδρόμι που οδηγεί στο χωριό Βαντές. Εκεί στρίβετε δεξιά (προς Θέρισο – Περιβόλια ) και 2+ km αργότερα φτάνετε στο χωριό Περιβόλια όπου συναντάτε τη διασταύρωση όπου αριστερά οδηγεί προς Θέρισο. Ακολουθείτε τη διαδρομή μέσα στο φαράγγι Θερίσου όπου 3km αργότερα συναντάτε αριστερά ένα δρόμο που οδηγεί προς Κεραμιά – Παναγιά και στρίβετε εκεί. 2km μετά φτάνετε στο μέσο της Ε.Δ όπου βλέπετε αρκετά km της. Φροντίσετε να παρκάρετε χαμηλά και να κάτσετε σε ασφαλές σημείο, γιατί είναι ένα μέρος που συνήθως μαζεύει αρκετό κόσμο.
Ενδιάμεση πρόσβαση Νο2 (Αλλαγή πορείας προς Κοντόπουλα)
Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε αριστερά (προς Νοσοκομείο). Στα επόμενα 2 φανάρια συνεχίζετε ευθεία μέχρι το τέλος το δρόμου και εκεί στρίβετε αριστερά (προς Μαλάξα) Περνάτε πίσω από το Νοσοκομείο και 2km φτάνετε στο τέλος του δρόμου, όπου στρίβετε δεξιά (προς Μαλάξα) και συνεχίζετε για 5km όπου συναντάτε τις ταμπέλες προς Κέραμο και προς Ανακύκλωση όπου συνεχίζετε ευθεία πάνω, κι όχι αριστερά όπως πάει η διαδρομή. Μετά από 2km βρίσκεστε σε μια απότομη κατηφόρα και εκεί τελειώνει ο δρόμος. Συνεχίζετε προς τα κάτω (δεξιά) και 1km αργότερα συναντάτε την Ανακύκλωση Αυτοκινήτων. Εκεί στρίβετε αριστερά στο γεφυράκι (προς Κοντόπουλα). 1,6km αργότερα στρίβετε δεξιά (προς Γερολάκκο) και ξανά μετά από 1km στρίβετε δεξιά (προς Γερολάκκο) . 2km αργότερα, φτάνετε στο κέντρο του χωριού Γερολάκκος, και κάπου στο μέσον του, συναντάτε τις πινακίδες που οδηγούν δεξιά προς Παναγιά-Λούλο-Χανιά. Ακολουθείτε την ταμπέλα, και 3,5 km αργότερα, (μόλις περάσετε το χωριό Λούλος) συναντάτε τα αγωνιστικά σε μια θεαματική αλλαγή πορείας.

Ε.Δ. Νο3: Κολένι – Ροδοπού (12:59)
Πρόσβαση στην εκκίνηση:

 Καθώς φεύγετε από τον κόμβο Μουρνιών με κατεύθυνση προς Κίσσαμο (Καστέλι) 30,5 km αργότερα φτάνετε στην αρχή της μεγάλης ευθείας πριν την πόλη του Καστελίου. Εκεί πριν την διασταύρωση για Κολένι θα δείτε τις ταμπέλες «Camping Mithimna» και «Camping Nopigia» και αμέσως μετά, την διασταύρωση στην οποία θα στρίψετε αριστερά (προς Κολένι). 1km αργότερα φτάνετε στο χωριό όπου στην κεντρική πλατεία εάν στρίψετε δεξιά έχει σημεία να παρκάρετε, και ένα συνεχίσετε ευθεία (με τα πόδια) βρίσκετε η εκκίνηση της Ε.Δ.
TIP: Φτάνοντας το σημείο της εκκίνησης , προς τα αριστερά σας, εφόσον διασχίσετε κάθετα το βουνό βρίσκεστε εύκολα στα πρώτα km της ΕΔ και έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια από τις αρκετές θεαματικές φουρκέτες που βρίσκονται στην αρχή της διαδρομής χωρίς να χρειαστεί να περπατήσετε κατά μήκος της..
Πρόσβαση στον τερματισμό:
Καθώς φεύγετε από τον κόμβο Μουρνιών με κατεύθυνση προς Κίσσαμο (Καστέλι) 26 km αργότερα συναντάτε στα δεξιά σας την ένα βενζινάδικο Shell και αμέσως μετά συναντάτε τη διασταύρωση που οδηγεί προς Ασπρα Νερά – Καληδονία. Εκεί βγαίνετε από την Ε.Ο. και στρίβετε αριστερά (προς Ροδοπό – Καμάρα). 2km αργότερα, κι αφού έχετε περάσει το χωριό Καμάρα, συναντάτε ένα δρόμο στα δεξιά σας και ταμπέλα που οδηγεί προς Ροδοπό. Στρίβετε εκεί και μετά από 1,5 km φτάνετε στη διασταύρωση που βρίσκεται το ΣΤΟΠ της Ε.Δ.
Ενδιάμεση πρόσβαση Νο1 ( Καληδονία)
Καθώς φεύγετε από τον κόμβο Μουρνιών με κατεύθυνση προς Κίσσαμο (Καστέλι) 26 km αργότερα συναντάτε στα δεξιά σας την ένα βενζινάδικο Shell και αμέσως μετά συναντάτε τη διασταύρωση που οδηγεί προς Ασπρα Νερά – Καληδονία. Εκεί βγαίνετε από την Ε.Ο. , στρίβετε δεξιά και αμέσως μετά δεξιά με σκοπό να βρεθείτε στη γέφυρα που περνάει πάνω από την Ε.Ο.. Μόλις περάσετε τη γέφυρα , στρίβετε αριστερά (προς Καληδονία – Νοχιά) και 1km αργότερα συναντάτε μια κατηφορική φουρκέτα έξω από το χωριό Καληδονία.
Ενδιάμεση πρόσβαση Νο2 (Γέφυρα Εθνικής-Κολυμπάρι)
Καθώς φεύγετε από τον κόμβο Μουρνιών με κατεύθυνση προς Κίσσαμο (Καστέλι) 22,2 km αργότερα συναντάτε τον κόμβο Κολυμπαρίου. Βγαίνετε από την Ε.Ο. και στρίβετε δεξιά (προς Κολυμπάρι). 1km από τον κόμβο, φτάνετε στο τέλος του δρόμου (μέσα στο Κολυμπάρι) και εκεί στρίβετε αριστερά όπου ακολουθείτε τη διαδρομή της παλαιάς Ε.Ο. . 2km αργότερα φτάνετε στο σημείο όπου τα αγωνιστικά περνάνε κάτω από την νέα ΕΟ στην γρήγορη αλλαγή πορείας προς Ροδοπού.

Ε.Δ. Νο4: Βαντές – Μαλάξα (14:27)
Πρόσβαση στην εκκίνηση:

Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε ευθεία και περνάτε μέσα από το χωριό Μουρνιές. 2km αργότερα, στο τέλος του χωριού συναντάτε το σταυροδρόμι που οδηγεί στο χωριό Βαντές. 500m μετά το σταυροδρόμι βρίσκεται αρκετός χώρος για parking και 1 km αργότερα φτάνετε στο τέλος του χωριού Βαντές όπου βρίσκεται η εκκίνηση της Ε.Δ.
Πρόσβαση στον τερματισμό:
Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε αριστερά (προς Νοσοκομείο). Στα επόμενα 2 φανάρια συνεχίζετε ευθεία μέχρι το τέλος το δρόμου και εκεί στρίβετε αριστερά (προς Μαλάξα) Περνάτε πίσω από το Νοσοκομείο και 2km μετά, φτάνετε στο τέλος του δρόμου, όπου στρίβετε δεξιά (προς Μαλάξα) και συνεχίζετε για 5km όπου συναντάτε τις ταμπέλες προς Κέραμο και προς Ανακύκλωση. Εκεί συνεχίζετε αριστερά προς Μαλάξα , 2km αργότερα περνάτε δεξιά την ταβέρνα Όβγορο και 500 m πιο κάτω βρίσκεται το ΣΤΟΠ της Ε.Δ.
Ενδιάμεση πρόσβαση Νο1 (μέσω Θερίσου-Παναγιά)
Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε ευθεία και περνάτε μέσα από το χωριό Μουρνιές. 2km αργότερα, στο τέλος του χωριού συναντάτε το σταυροδρόμι που οδηγεί στο χωριό Βαντές. Εκεί στρίβετε δεξιά (προς Θέρισο – Περιβόλια ) και 2+ km αργότερα φτάνετε στο χωριό Περιβόλια όπου συναντάτε τη διασταύρωση όπου αριστερά οδηγεί προς Θέρισο. Ακολουθείτε τη διαδρομή μέσα στο φαράγγι Θερίσου όπου 3km αργότερα συναντάτε αριστερά ένα δρόμο που οδηγεί προς Κεραμιά – Παναγιά και στρίβετε εκεί. 2km μετά φτάνετε στο μέσο της Ε.Δ όπου βλέπετε αρκετά km της. Φροντίσετε να παρκάρετε χαμηλά και να κάτσετε σε ασφαλές σημείο, γιατί είναι ένα μέρος που συνήθως μαζεύει αρκετό κόσμο.
Ενδιάμεση πρόσβαση Νο2 (μέσω Κέραμου)
 Βρίσκεστε στη λεωφόρο Μουρνιών και κινείστε προς Μουρνιές (ή Γενικό Νοσοκομείο Χανίων). Αφού περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. στο αμέσως επόμενο φανάρι συνεχίζετε αριστερά (προς Νοσοκομείο). Στα επόμενα 2 φανάρια συνεχίζετε ευθεία μέχρι το τέλος το δρόμου και εκεί στρίβετε αριστερά (προς Μαλάξα) Περνάτε πίσω από το Νοσοκομείο και 2km φτάνετε στο τέλος του δρόμου, όπου στρίβετε δεξιά (προς Μαλάξα) και συνεχίζετε για 5km όπου συναντάτε τις ταμπέλες προς Κέραμο και προς Ανακύκλωση όπου συνεχίζετε ευθεία πάνω, κι όχι αριστερά όπως πάει η διαδρομή. Μετά από 2km βρίσκεστε σε μια απότομη κατηφόρα και εκεί τελειώνει ο δρόμος όπου συναντάτε ένα αρκετά γρήγορο κομμάτι στα τελευταία km της Ε.Δ.

Στις 3 τελευταίες ΕΔ, οι θεατές που έρχεστε από Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Λασίθι, για να βρεθείτε στη λεωφόρο Μουρνιών με κατεύθυνση το χωριό Μουρνιές, 5 km μετά τον κόμβο Σούδας συναντάτε το κόμβο Μουρνιών. Εκεί στρίβετε δεξιά κι αμέσως μετά, αριστερά στο δίχαλο όπου συναντάτε ένα φανάρι. Εκεί στρίβετε αριστερά, περνάτε κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. και πλέον ακολουθείτε τις παραπάνω οδηγίες.

Σημείωση: Οι χιλιομετρικές αποστάσεις που αναφέρονται παραπάνω είναι ενδεικτικές, κι όχι ακριβείας.