Στα Χανιά, στη διαδρομή Άπτερα – Μαλάξα, θα πέσει η αυλαία του Κυπέλλου Rally Sprint Κρήτης, την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, με συμμετοχές από όλη την Κρήτη.
Τον αγώνα διοργανώνει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Χανίων, με την υποστήριξη “Ford, YAMAHA & Chevrolet – ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ”.
Η διαδρομή έχει μήκος 9,2 χιλιόμετρα, ξεκινάει λίγο μετά τη διακλάδωση Άπτερα – Μεγάλα Χωράφια και τερματίζει πριν τη Μαλάξα.

Ο τεχνικός και ο διοικητικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής στις 8:00, στο παρκινγκ του κέντρου “ΑΗΔΟΝΙ” στα Μεγάλα Χωράφια. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη, με το πρώτο αυτοκίνητο να παίρνει εκκίνηση στις 11:00, ενώ ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει μία ώρα νωρίτερα.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα μέσα στη διαδρομή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κριτών της οργάνωσης και των αστυνομικών οργάνων, καθώς και να μη μετακινούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για τους ...αργοπορημένους, υπάρχει πρόσβαση στο 3ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής, από το χωριό Στύλος προς Μαλάξα.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία “ΦΡΑΝΤΕΣΚΑΚΗΣ” εξουσιοδοτημένος συνεργάτης των εταιρειών Ford, YAMAHA και CHEVROLET, στη Λεωφόρο Σούδας 249 στα Χανιά.