H Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου με την έγκριση της ΕΘΕΑ διοργανώνει στις 20-21 Μαρτίου 2010 το 32ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ στο νομό Ηλείας. Πρόκειται για τον πρώτο γύρο του 46ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που προσμετρά επίσης στο Πρωτάθλημα Sporting Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο Κύπελλο Χωμάτινων Ράλλυ.
Ο αγώνας αποτελείται από οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) με μήκος 101 χλμ. και συνολικό μήκος του αγώνα 250 χλμ. με μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό στου αγώνα, χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του, που χρόνια τώρα παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων αγωνιζομένων και θεατών.  
Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και την υποστήριξη του Οργανισμού Κέντρων Άθλησης Δήμου Πύργου, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Φολόης.

Οι βασικές αλλαγές σε σχέση με τον περσινό αγώνα, έχουν να κάνουν με την προσθήκη μιας νέας ειδικής διαδρομής και στον περιορισμό τμήματος μίας άλλης. Συγκεκριμένα «κόβονται» τα τελευταία στενά χιλιόμετρα της Κάμενας η οποία μειώνεται περίπου στα οκτώ χιλιόμετρα και προστίθεται μια εντελώς νέα ειδική διαδρομή, η Νεμούτα με μήκος περίπου εννέα χιλιομέτρων. Παραμένουν όπως και πέρυσι οι ειδικές διαδρομές Λάλας και Φολόη. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά και του φετινού αγώνα είναι η ευκολία πρόσβασης των θεατών στις ειδικές διαδρομές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Δευτέρα 1 Μαρτίου και λήγουν την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 11 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΑΟΛΑΠ (28ης Οκτωβρίου 11 - 5ος όροφος - Πύργος Ηλείας ) καθημερινά από τις 10:30 έως 14:30 και από τις 18:30 έως 22:00 - τηλ/Fax: 2621022165 ή 2621021277 - κιν. 6937-114349 - e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ πληροφορίες μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες της λέσχης www.olympiakorally.gr και www.aolap.gr .

Από την ημέρα που ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής (1 Μαρτίου 2010) θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της λέσχης οι χάρτες, το ωράριο και το Road Book του αγώνα. Οι αναγνωρίσεις διαδρομών με ελεύθερο αριθμό περασμάτων, πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση των κατοίκων των περιοχών.

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνει το Σάββατο 20 Μαρτίου, στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε. στην Συντριάδα Πύργου από τις 14:00 έως τις 18:00. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πανηγυρική τελετή εκκίνησης του αγώνα στις 20:30 στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου. Η δράση θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 21 Μαρτίου στις εννέα, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία Πύργου την ίδια ημέρα στις 15:40. Το Service Park του αγώνα θα βρίσκεται όπως και πέρυσι στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Στρεφίου (τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας) που βρίσκεται επί της Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και θα παραχωρηθεί στους αγωνιζόμενους, μετά τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο.

Οι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που θέλουν να καλύψουν τον αγώνα παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο γραφείου τύπου κ. Γιάννη Σπυρούνη στο τηλ: 6976-869414 ή (email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για την χορήγηση διαπιστεύσεων.