1ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου 2013 Με 29 συμμετοχές θα διεξαχθεί το 1o Φθινοπωρινό Rally Αμαρύνθου. Ο αγώνας αποτελεί τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου, ενώ παράλληλα προσμετράει στο Πρωτάθλημα Ιστορικών και στο Έπαθλο Αττικής.
Ο αγώνας, ο οποίος διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ, θα ξεκινήσει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου με τα 29 πληρώματα να εκκινούν από την Πλατεία Αμαρύνθου στις 20.30.

Την Κυριακή έρχεται η αγωνιστική δράση, με το μενού να περιλαμβάνει 2 ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες , συνολικού μήκους 57.43 χιλιόμετρα.

Η πρώτη ειδική, το Γυμνό που θα διεξαχθεί τρεις φορές είναι μία πολύ τεχνική ειδική διαδρομή, με γρήγορο και στενό κομμάτι για τα πρώτα 1300 μέτρα. Αυτό ακολουθείται από ανηφορικό και σχετικά στενό κομμάτι για τα επόμενα 2,7 χιλιόμετρα. Μετέπειτα, ο δρόμος γίνεται σχετικά επίπεδος με γρήγορα και τεχνικά κομμάτια για άλλα 5,5 χιλιόμετρα που ακολουθούνται από 4.5 χιλιόμετρα γρήγορης και κατηφορικής απόλαυσης. Ο τερματισμός βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Θαρούνια.

Η δεύτερη ειδική είναι το Τραχήλι , επαναλαμβανόμενη δύο φορές, μια ιδιαίτερα γρήγορη και κατά τα 4/5 κατηφορική ειδική διαδρομή με εναλλαγές στο οδόστρωμα, μήκους 8 χιλιόμετρα.

Ο νικητής του αγώνα θα ανεβεί τη ράμπα του τερματισμού, την ίδια μέρα στις 15:15 στην Αμάρυνθο.

Να υπενθυμίσουμε πως ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 19.00-21.00 στο ΚΤΕΟ Autovision που βρίσκεται επί της οδού Καλυφτάκη 1 στην Κάτω Κηφισιά.

Ο αγώνας είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για εκδρομή, καθώς απέχει περίπου 1 ώρα από το κλεινόν άστυ.

pdf Πίνακας συμμετοχών