Hirvonen Έκπληξη! Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι ο Sebastien Ogier με το Volkswagen Polo R WRC δεν βρίσκεται στην κορυφή του Ράλλυ Πορτογαλίας μετά το 1ο σκέλος. Ήταν γνωστό ότι ξεκινώντας 1ος στον δρόμο θα είχε κάποιο μειονέκτημα αφού οι ειδικές είχαν «στεγνώσει» σε μεγάλο βαθμό. Είναι όμως, το ότι ο Mikko Hirvonen με το Ford Fiesta RS WRC είναι πρώτος στην κατάταξη! Μετά από μια σειρά απογοητευτικών εμφανίσεων, ο Φινλανδός είναι μπροστά σε έναν πονηρό, λόγω της λάσπης, αγώνα και δείχνει αναγεννημένος. Δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει πίσω του τον Γάλλο οδηγό της Volkswagen, αφού και οι 2 τους θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες συνθήκες αύριο, όμως, αν μη τι άλλο, μπορεί να τον αγχώσει.  
Ogier
Evans
Kruuda

Ο Ogier έδειξε επηρεασμένος από την εγκατάλειψη του ομόσταυλού του Jari- Matti Latvala από έξοδο στην 5η ειδική κόβοντας ρυθμό και χάνοντας το προβάδισμα που είχε στο τέλος του πρώτου loop, μια ανάσα μπροστά από τον team-mate του, τερματίζοντας τελικά 3ος. O Latvala που ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα, βγήκε από το δρόμο τη στιγμή που ανέβαζε ρυθμό και «έβλεπε» την κορυφή.

Πίσω από τον Hirvonen βρέθηκε ο «ιδιώτης» Ott Tanak με Ford Fiesta RS WRC. Ο Εσθονός που επέστρεψε φέτος στο πρωτάθλημα μετά από ένα μικρό διάλειμμα, επαναλαμβάνει την εκπληκτική εμφάνιση του Ράλλυ Σουηδίας και βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη. Το ζητούμενο για τον Tanak είναι να μείνει στον δρόμο, αφού και στον αγώνα του Μεξικού όπου συμμετείχε στην κατηγορία WRC2 οι χρόνοι του ήταν κορυφαίοι, δεν μεταφράστηκαν όμως σε καλό αποτέλεσμα λόγω εξόδου την 1η ημέρα.

Στα θετικά της 1ης ημέρας σημειώνεται η καλή εμφάνιση της Hyundai. Με το i20 ο Sordo κέρδισε ειδικές και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή. Το τέλος του σκέλους τον βρήκε στην 5η θέση, σχεδόν μισό λεπτό από την κορυφή, ακολουθούμενος από το 2ο Hyundai του Neuville o οποίος επίσης κέρδισε μια ειδική.

Μπροστά από τον Sordo βρίσκεται ο Mads Ostberg που για ακόμα έναν αγώνα είναι σταθερός ενώ ο ομόσταυλός του στη Citroen, Kris Meeke βγήκε από το δρόμο ακόμα μια φορά, χωρίς μάλιστα οι χρόνοι του να είναι ανταγωνιστικοί. Από τον δρόμο βγήκε και ο Robert Kubica, που έχει χάσει τον λογαριασμό από τα ατυχήματα που έχει φέτος, σπάζοντας την ανάρτηση του Fiesta του, ενώ στο ίδιο σημείο με τον Meeke τούμπαρε και ο 2ος οδηγός της M-SPORT, Elfyn Evans συμπληρώνοντας τον κατάλογο των εγκαταλείψεων.

Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική, στον αγώνα της Πορτογαλίας, κατηγορία WRC2, ωραία μάχη δίνουν οι Jari Ketomaa (Ford Fiesta R5) και Nasser Al- Attiyah (Ford Fiesta RRC) αρκετά μπροστά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Στους Juniors, ο πιο έμπειρος Alastair Fisher οδηγεί την κούρσα, μπροστά από τους Koci και Campedelli. Όλοι τους οδηγούν Citroen DS3 R3T. O Πανίκος Πολυκάρπου είναι 10ος συνεχίζοντας την προσπάθεια του απέναντι σε πολύ καλούς και πιο έμπειρους από αυτόν οδηγούς.

Στο Fiesta CUP της DMACK οι Ισπανοί έχουν τον 1ο λόγο, με τον Suarez να προηγείται του Lemes ενώ προσωρινά στην κορυφή βρέθηκε και ο Aasen πριν εγκαταλείψει το σκέλος. Το Ράλλυ Πορτογαλίας συνεχίζεται αύριο με 6 ακόμα απαιτητικές ειδικές διαδρομές και όλοι ελπίζουν, η μάχη στην κορυφή να συνεχιστεί και αύριο.