Τα προβλήματα που κυριαρχούν στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό τα τελευταία χρόνια μας ήταν λίγο έως πολύ γνωστά. Έτσι πριν δύο μήνες που ενημερωθήκαμε για την προσκείμενη κατάσταση δεν θελήσαμε να δώσουμε έκταση σε αυτά που μάθαμε με τη λογική ότι πολλά πράγματα ήταν εν εξελίξει και φυσικά τίποτα δεν ήταν τελεσίδικο.
Πριν από 15 μέρες λοιπόν η ανακοίνωση που διαβάσαμε ήταν σαφέστατη : δεν υπάρχουν λεφτά για να καλυφθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του 2013. 

Δηλαδή, η αρχή του σπορ μιας χώρας που διοργανώνει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος όχι μόνο δεν προνόησε για την κάλυψη της πρώτης και κύριας ευθύνης της, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ αλλά χρωστάει και από την προηγούμενη χρονιά.
Και εδώ έγκειται το ερώτημα: Που πήγαν κύριοι τα λεφτά; Που αλλού χρωστάτε;

Εν τη γενέσει του αυτό το σπορ πληρώνεται και συντηρείται από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους(Licence, Πινακίδες ΕΛΠΑ , Συμμετοχές) έχοντας δώσει λευκή επιταγή ουσιαστικά σε διαχειριστές και οργανωτές , που μέχρι και σήμερα νομικά , είναι οι Διοικήσεις της Ε.Λ.Π.Α./ΕΘ.Ε.Α. . Κύριοι , εκ του αποτελέσματος αποδειχτήκατε άχρηστοι και ανίκανοι να διαχειριστείτε τον μηχανοκίνητο σπορ. Απ’ότι φαίνεται θέσατε λάθος προτεραιότητες. Κοιτάξατε πρώτα τις δικές σας προσωπικές ανάγκες και μετά τις υποχρεώσεις σας έναντι στους αγωνιζόμενους. Αν μας θεωρείτε προσβλητικούς και τις κατηγορίες μας ανυπόστατες, διαψεύστε μας.
Βγάλτε στη δημοσιότητα τα οικονομικά σας στοιχεία των τελευταίων 10 χρόνων.

Αλλά δυστυχώς η σαθρότητα δεν σταματάει σε εσάς.

Πριν κάποια χρόνια , ως από μηχανής θεός, έρχεται στο προσκήνιο η Ο.Μ.Α.Ε. Μία , κατά τα φαινόμενα , νέα προσπάθεια αναδιοργάνωσης και τακτοποίησης ενός αθλήματος με ήδη βεβαρημένο παρελθόν. Νέες υποσχέσεις και ελπίδες δόθηκαν στους αγωνιζόμενους , ώστε να συνεχίζουν να ακολουθούν (και να πληρώνουν) το αγαπημένο τους άθλημα. Ποιο το όφελος;

Μετά από τρία χρόνια όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι άλλα τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος , η σωτηρία των αγωνιζομένων από την ‘κακή’ Ε.Λ.Π.Α. , δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τα νομικά προσχήματα. Παραποιημένο καταστατικό, καμία αναγνώριση από το κράτος και λέσχες – μέλη μη αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Κύριοι της Ο.Μ.Α.Ε. ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή ακολουθείτε την πεπατημένη των προκατόχων σας. Προσπαθείτε να καλύψετε την 3χρονη απραγία σας, στο βωμό της σωτηρίας του σπορ, μαζεύετε λεφτά από ιδιώτες που σαφώς και στο μέλλον θα θεωρηθούν σωτήρες με τις ανάλογες απολαβές (υλικές και μη).Εκτός αυτού έχετε το θράσος να ζητάτε προκαταβολικά χρήματα από τις είδη επιβαρημένες λέσχες χωρίς καμία επιβεβαίωση ότι ο αγώνας τους θα πραγματοποιηθεί.
Τρία χρόνια τώρα τι κάνατε; Ελέγξατε κανέναν; Ενδιαφερθήκατε έστω και για μια στιγμή αν τα χρήματα που δίνονται πηγαίνουν στα σωστά χέρια;

Εν κατακλείδι , οι έλληνες πολιτικοί μας έκαναν να ντρεπόμαστε που ήμαστε Έλληνες, εσείς κύριοι της Ε.Λ.Π.Α. και της Ο.Μ.Α.Ε. (οι ίδιοι άνθρωποι λίγο ή πολύ) μας κάνετε να ντρεπόμαστε επειδή είμαστε Έλληνες Αγωνιζόμενοι. Δεν έχετε το δικαίωμα να μας εξευτελίζετε και μας κοροϊδεύετε.

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος ήταν , είναι και θα είναι δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενο που συμμετέχει σε οποιασδήποτε μορφής αγώνες εντός και εκτός (να που μας καταντήσατε) Ελλάδος, με ή χωρίς Ελληνική Linence.

Δ.Σ. Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε.