Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η πανηγυρική εκκίνηση του 36ου Ράλλυ Θερμαϊκού στην παραλία της Θες/νίκης. Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση τα πληρώματα πήραν εκκίνηση υπό τους ήχους δυνατής μουσικής χωρίς όμως πολλούς θεατές τους οποίους η αφόρητη ζέστη μάλλον οδήγησε στις κοντινές παραλίες. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο Νομάρχης Θεσ/νίκης κος Ψωμιάδης που τίμησε την οργάνωση με την παρουσία του.
 Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και ο Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα ο οποίος κύλισε ομαλά χωρίς προβλήματα και με 26 αυτοκίνητα τελικά να ξεκινάν αύριο τον αγώνα. Μόνο 2 πληρώματα, των Πλάγου και Οροϊλίδη δεν έδωσαν το παρόν και δεν θα ξεκινήσουν τον αγώνα.

Ο αγώνας αύριο περιλαμβάνει 2 ε.δ. επαναλαμβανόμενες, τον Παρθενώνα και την Τορώνη. Πρόκειται για 2 ε.δ. πολύ γρήγορες με καταπληκτικό οδόστρωμα οι οποίες παλαιότερα χρησιμοποιήθηκαν στο Ράλλυ Χαλκιδικής και μάλιστα θα είναι και 2 από τις ε.δ του φετινού Ράλλυ Ελπα που επιστρέφει στη Χαλκιδική μετά από αρκετά χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε ο αγώνας αποτελεί μια ευκαιρία πρώτης τάξεως για τα πληρώματα να τεστάρουν τις δυνάμεις τους εν όψει του Ράλλυ ΕΛΠΑ που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ όπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Οπότε αξίζει οι θεατές να βρεθούν στα βουνά της Χαλκιδικής και να παρακολουθήσουν τις μάχες που θα έχουν τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες.

Ας δούμε όμως τι μας είπαν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες. οι οποίοι γενικά είναι ευχαριστημένοι με τον αγώνα με αρκετούς όμως να εκφράζουν παράπονα για την επιλογή της τοποθεσίας της εκκίνησης με την μεγάλη απλή να ακολουθεί σήμερα για το κέντρο του αγώνα.

Άρης Βωβός – Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα χώματα της Χαλκιδικής ξανά μετά από αρκετά χρόνια. Οι ε.δ είναι πολύ γρήγορες αλλά θα έχει πολλή ζέστη.

Διονύσης Μαυροδής – Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Οι ε.δ. είναι πολύ καλές. Δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στο χώμα με το αυτοκίνητο και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τις δυνατότητες μας με αυτό.

Σωτήρης Οικονόμου – Οι ειδικές μας αρέσουν πολύ. Είναι πολύ γρήγορες με καταπληκτικό οδόστρωμα. Μας ενδιαφέρει πολύ το πρωταθληματικό ΕΛΠΑ και είμαστε εδώ για αυτό το λόγο. Ήρθαμε από πολύ μακρυά και θα προτιμούσαμε λίγο μεγαλύτερο τον αγώνα.

Γιάννης Μπίστας – Το αυτοκίνητο έχει καινούρια ανάρτηση, και ακόμα προσπαθούμε να το μάθουμε. Δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στο χώμα και ο αγώνας αυτός είναι ιδανικός για να αποκτήσουμε. Οι ειδικές είναι πολύ καλές, πολύ γρήγορες, «αντρίκειες»! Το αποτέλεσμα όσο καλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο για μας.

Νίκος Κούτσμανης – Ανυπομονούμε αύριο να κάνουμε τις ε.δ. του αγώνα. Είναι πολύ γρήγορες, τεχνικές και με καταπληκτικό οδόστρωμα, ιδιαίτερα ο Παρθενώνας είναι από τις καλύτερες ε.δ. της Ελλάδος και για τους αγωνιζόμενους και για τους θεατές όσοι από αυτούς καταφέρουν να αντέξουν τη ζέστη και να βρεθούν στο βουνό.