Η ΑΛΑ Χανιών,έπειτα από απαίτηση πολλών οδηγών, διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο αγώνα Δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων στο Σταυρό Ακρωτηρίου. Κάτω από καλοκαιρινές συνθήκες και δίπλα στο κύμα 29 παλιοί και νέοι οδηγοί που συμμετείχαν στις 7 κατηγορίες του αγώνα, πρόσφεραν, στους δεκάδες θεατές, πλούσιο θέαμα, με πολύ ένταση και συγχρονισμό, αλλά και σε κάποιους παλαιότερους μια δόση νοσταλγίας, μιας και αυτή η μορφή αγώνων κυριαρχούσε πριν κάποια χρόνια στην Κρήτη και όχι μόνο. Όμως τα τελευταία χρόνια με την είσοδο καινούργιων μορφών αγώνων, οι Δεξιοτεχνίες πέρασαν στα ΄΄αζήτητα΄΄.




Αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι περισσότεροι οδηγοί της Κρήτης που τρέχουν σήμερα στους αγώνες ξεκίνησαν από τον θεσμό των Δεξιοτεχνιών. Τα σχόλια που ακούστηκαν στο τέλος του αγώνα, ήταν κολακευτικά για την προσπάθεια της λέσχης στην αναθέρμανση των αγώνων αυτών, ενώ όλοι οι οδηγοί μιλούν για τον επόμενο αγώνα που βρίσκεται ήδη στα σκαριά!!!

Στο αγωνιστικό μέρος ο Λευτέρης Καρδαμάκης σημείωσε τον απόλυτο χρόνο της ημέρας με 01:01:91, κερδίζοντας παράλληλα και την Κατηγορία Α-Αγωνιστικά. Τον δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Χρήστος Γονάκης με 01:04:04, που ήταν και δεύτερος για την ίδια κατηγορία. Στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο Μανόλης Παντελάκης. Ο Γιάννης Τζαγκαράκης ήταν ο νικητής της κατηγορίας Β-Αγωνιστικά ενώ πέτυχε και τον τρίτο καλύτερο χρόνο με 01:04:11. Για την ίδια κατηγορία στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Λευτέρης Σαρρής με 01:05:98 που ήταν και ο τέταρτος καλύτερος της ημέρας. Τρίτος ήταν ο πρόεδρος της ΑΛΑ ΧΑΝΙΩΝ, Γιάννης Παπαδοκωνσταντάκης που άφησε για λίγο τοις αναβάσεις για να στηρίξει την προσπάθεια της λέσχης.

Στην κατηγορία Πισωκίνητα νικητής ήταν ο Νίκος Σγουράκης, με δεύτερο τον Γιώργο Μπαντουράκη, που ήταν επίσης δεύτερος της Κατηγορίας Γ-Αγωνιστικά , ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Βρυωνάκης νικητής της Κατηγορίας Γ-Αγωνιστικά.

Στην κατηγορία Γ-επιβατικά η πρώτη θέση πήγε στον Κώστα Καρδαμάκη που άφησε στην δεύτερη θέση τον Νίκο Ζιλιμπινάκη, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Αντώνης Καλαμαρίδης. Ο Ανδρέας Μανουσάκης κέρδισε την Κατηγορία-Α Επιβατικά, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Φραντζεσκάκης ακολουθόυμενος από τον Θέμη Πετράκη.

Τέλος στην Κατηγορία Β-Επιβατικά ο μαναδικός εκπρόσωπος της Μανόλης Βουνάκης ήταν και ο νικητής.

Η Λέσχη Χανίων θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμο Ακρωτηρίου αλλά και τους χορηγούς του αγώνα οι οποίοι ήταν: NOSTALGIA VILLAS, MAMAS PLACE RESTARANT, ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ – ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ BOY, ΤΑΒΕΡΝΑ IRENE, ΙΔΕΑ ΤΕΧΝΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.
Την εθελοντική Ομάδα καγιαλες ΔΗΜΟΥ ακρωτηριού
To Π.Β.Κ. για το ασθενοφόρο & τους ραδιοφωνικούς χορηγούς

pdf Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα