Οι νικητές Ένας ηλειακός συνδυασμός ήταν αυτός που επικράτησε στο 20ο 3 SS Rally Sprint της ΑΟΛΑΠ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Οι Δημήτρης Κεφαλάς – Νίκος Πετρόπουλος (Subaru Impreza), ήταν οι ταχύτεροι στον αγώνα και οι μοναδικοί που κατέγραψαν χρόνους κάτω από τα οκτώ λεπτά στα 11 χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής, που επαναλήφθηκε για όσους ακολούθησαν το θεσμό του Κυπέλλου Χώματος τρεις φορές και δύο για όσους ήθελαν να ακολουθήσουν το Κύπελλο Ράλλυ Σπριντ. Στη γενική κατάταξη ακολούθησαν οι Σουρλής – Δελώτας (Mitsubishi Lancer EVO 9), οι Τσαπέκης – Κοκκινάκης (TOYOTA Yaris) στην τρίτη θέση. Την εξάδα έκλεισαν οι Παπαμικρούλης – Τσαπάρας (Mitsubishi Lancer EVO 6), Μπαντούνας – Σούκουλης (Citroen C2 R2) και Δημόπουλος – Δημητρόπουλος (TOYOTA Starlet).

Σε ότι αφορά τις κλάσεις πρώτοι στη Ν4 ήταν οι Κεφαλάς – Πετρόπουλος (Subaru Impreza), στην Α8 οι Παπαμικρούλης – Τσαπάρας (Mitsubishi Lancer EVO 6), στην Α6+ οι Μπαντούνας – Σούκουλης (Citroen C2 R2), στην Α6 οι Νασούλας – Βότσης (MG Rover), στην Α5 οι Τσαπέκης – Κοκκινάκης (TOYOTA Yaris), στην Ε10 οι Δημόπουλος – Δημητρόπουλος (TOYOTA Starlet), στην Ε11 οι Μποζιονέλος – Παναρίτης (Ford Esvort MK II) και στην Ε12 οι Πολυχρονόπουλος – Αναστασόπουλος (Lancia Delta Integralle).

Σε ότι αφορά τις κλάσεις του Rally Sprint σε αυτή άνω των 2000 cc νικητές ήταν οι Κεφαλάς – Πετρόπουλος (Subaru Impreza), στην κλάση 1601 – 2000 cc οι Χατζόπουλος – Κουφωλιάς (TOYOTA Corolla AE 86), στην κλάση 1401 – 1600 cc οι Δημόπουλος – Δημητρόπουλος (TOYOTA Starlet) και στην κλάση έως 1400 cc οι Τσαπέκης – Κοκκινάκης (TOYOTA Yaris).

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στην διεξαγωγή του αγώνα και από νωρίς η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη. Ο αγώνας διακόπηκε για περίπου μισή ώρα δύο φορές. Στην πρώτη λόγω ατυχήματος που τούμπαρε μέσα στη διαδρομή, χωρίς να πάθει το παραμικρό το πλήρωμα, ενώ στη δεύτερη λόγω ακινητοποίησης αυτοκινήτου από μηχανική βλάβη ακριβώς στη γραμμή του τερματισμού.

Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φολόης, παρουσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Αρχαίας Ολυμπίας και νεοεκλεγέντα Δημάρχου του νέου «Καλλικρατικού» δήμου κ. Θύμιου Κοτζιά, καθώς και δημοτικών συμβούλων του δήμου Φολόης.

pdf Αποτελέσματα