Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το φετεινό Πρωτάθλημα Αναβάσεων το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαρτίου. Κάτω από ένα ανοιξιάτικο ήλιο με χιλιάδες φίλους και τα πιο λαμπερά ονόματα σε εκπληκτικά αγωνιστικά, η Ριτσώνα συνεχίζει εδώ και 54 χρόνια να κρατά τα σκήπτρα της «επίσημης» αγαπημένης οδηγών και θεατών. Ασφαλώς ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν πλησίασε τους 196 του 2007. Αν λάβει όμως υπ΄ όψιν κανείς τις οικονομικές συγκυρίες θα λέγαμε ότι οι 112 οδηγοί που τελικά εμφανίστηκαν (121 είχαν δηλώσει) είναι ένας ελπιδοφόρος αριθμός και για τους επόμενους αγώνες.
Το Σάββατο στο Α σκέλος έλαβαν μέρος 110, στο Β 102 και στο Γ μόνο 66.

Την Κυριακή ο αγώνας άρχισε κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10:00 ενώ πολύ νωρίτερα οι … οργανωμένοι φίλοι της Ανάβασης είχαν εγκατασταθεί στις πλαγιές κάτω από ομπρέλες θαλάσσης με τραπέζια και … αντηλιακά. Εκτός βέβαια από κάποιους που είχαν κατασκηνώσει από την νύχτα!

Το σύνθημα της έναρξης δόθηκε από τον Βασίλη Ορφανό με την καινούργια εργοστασιακή RXV 450 Rally Factory Bike που θα τρέξει στο DAKAR και αμέσως μετά τα 20 εξαιρετικά συντηρημένα ιστορικά και ανάμεσά τους ένα κόσμημα της αυτοκινητοβιομηχανίας το FORD GT40. Το έπαθλο Π. Κουβάτσος απενεμήθη στον ταχύτερο ιστορικό της ημέρας Γ. Κατσαρό.

Ακολούθησαν οι κατηγορίες Ε/Ν, Ν, Α, ΕΑ8, ΕΕ10, ΕΕ11, ΕΕ12.

Οι νικητές των κατηγοριών Μ. Ευθυμίου, Στ. Κατσίμης, Λεωνίδας Κύρκος (με τον ταχύτερο χρόνο 4:16.04) αλλά και οι Λάμπρος Κύρκος (2ος Ν) Μ. Ηλιόπουλος (3ος Ν) με το πανέμορφο PEUGEOT 207 S2000, ο Ν. Περατινός, ο Ν. Αγγλούπας και από την πιο φρέσκια γενιά οι Ιω. Φωτεινέλης, Ιω. Ζάγαρης, Ηλ. Λαζανάς, Σπ. Μαυροειδάκος, Απ. Αποστόλου, Κ. Παπαχρήστος, Κ. Κωνσταντίνου, ξεσήκωσαν με τα σωστά τους περάσματα τους εξαιρετικά εκδηλωτικούς φίλους της Μέκκας των βουνών.

Κατά την απονομή που έγινε με την παρουσία του Δημάρχου κ. Σανιδά στο αμφιθέατρο του Δήμου Ανθηδόνος οι συμμετέχοντες μίλησαν για την οργάνωση της Α.Λ.Α. με τα πιο ζεστά λόγια.

Η Α.Λ.Α. ευχαριστεί τόσο τους συμμετέχοντες για την συνεργασία αλλά και τους φίλους θεατές για την πολύ φιλική τους διάθεση με τους 67 κριτές που στελέχωσαν τα 19 σημεία (Κ) του αγώνα.

(Δελτίο Τύπου Α.Λ.Α.)

pdf ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ