ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΟΣ - ΛΟΪΖΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - MITSUBISHI EVO IX Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το 14ου Ράλλυ Κορίνθου που ήταν και ο 2ος αγώνας του 46ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2010. Ο ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε αγωνιζόμενους και θεατές να απολαύσουν έναν συναρπαστικό αγώνα με συναγωνισμό και θέαμα έως το τέλος .Nικητές αναδείχθηκαν οι Νίκος Θωμάς- Άγγελος Λοϊζίδης με το Mitsubishi Lancer EVO IX , το πλήρωμα από την Κύπρο έκανε την πρώτη του νίκη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. H μάχη που όλοι περίμεναν δεν έγινε αφού οι πρωταθλητές μας Βωβός-«ΕΛ-ΕΜ» είχαν ένα κλατάρισμα στο Mitsubishi Lancer EVO IX, χάνοντας περισσότερα από δέκα λεπτά στην 1η ειδική του αγώνα .

Ενημέρωση


Σε μάχη δευτερολέπτων ανάμεσα τους Μίχο-Χειράκη και Κυρίτση-Ζακχαίο για την δεύτερη θέση στράφηκε το ενδιαφέρον στην συνέχεια μέχρι και την προτελευταία ειδική του αγώνα (Χιλιομόδι 2) , όπου ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Ζακχαίος είχαν τη στιγμή τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός δρόμου. Έτσι στην ράμπα του τερματισμού έφτασαν 2οι οι Μίχος-Χειράκης που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους . Την εξάδα της γενικής συμπλήρωσαν οι Νιώρας-Κακαλής με το Subaru Impreza N12 , Παναγιωτόπουλος-Αχτίδας με το Mitsubishi Lancer EVO IX, Κωνσταντίνος Σαμαράς - Στέλιος Χαλδαίος και οι «Simetra»-Πάλλας με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς .

Στην F2 τα πράγματα ήταν εύκολα για τους Οικονόμου-Γκουργιώτη με το Citroen C2 στην Α/ 6 που κατάφεραν από την πρώτη κιόλας ειδική να ελέγχουν τους αντιπάλους τους . Ο Γιώργος Πάζης με τον Λάζαρο Καράσο, ακολούθησαν στη δεύτερη θέση της F2 και πρώτοι στην Α/5, ένα αποτέλεσμα που τους διατηρεί στην κορυφή της κατηγορίας και στο τρίτο σκαλί του βάθρου της F2 oι Γιάννης Ζούνης-Κοκκινάκης Δημήτρης με το γνωστό MG. Νικητές στην κατηγορία Ε οι Αντώνης Δημόπουλος – Δημήτρης Δημητρόπουλος με Toyota Starlet .Από τα 38 πληρώματα που εκκίνησαν τα 17 κατάφεραν να φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού το απόγευμα την Κυριακής .

Στα παραλειπόμενα του αγώνα,η μαύρη κορδέλα που έφεραν τα αυτοκίνητα , ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του άτυχου 8χρονου που έχασε τη ζωή του την προηγούμενη εβδομάδα στο Auto Festival.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα βρείτε στο site του αγώνα www.rallykorinthou.gr

Μεγάς χορηγός του αγώνα ήταν ο όμιλος ΛΑΡΣΙΝΟΣ , η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων και υποστηρίξε η εταιρία Φ.Μποζιονέλος ΑΕΕ.  Υποστηρικτές είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Ανάβαση η Paper Graph, και το Fasma. Χορηγοί Επικοινωνίας www.rally.gr ,www.xwmatinos.gr ,Ηλέκτρα 98,8 ,SUPER TV ,DCS διαφημιστική ,Σφήκα Εφημερίδα, Πρωινή Εφημερίδα.

Video



14ο Rally Κορίνθου - Ε.Δ. 5 - Αθίκια



Aποτελέσματα



Τελικά Αποτελέσματα - 14ο Rally Κορίνθου
http://www.rallykorinthou.gr/rally/14/results/oristika.PDF