35o Ράλλυ Κρήτης Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally θα προσμετρήσει το 35ο Rally Κρήτης, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Αγώνων της ΟΜΑΕ που πάρθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2013.
Το 35ο Rally Κρήτης, που είναι και 5ος γύρος του Πανελληνίου Κυπέλου οδηγών – συνοδηγών ασφάλτινων rally και 3ος γύρος του Κυπέλου οδηγών – συνοδηγών rally Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου. 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την οικονομία, λόγω της κρίσης που διανύουμε, την ασφάλεια όπως πάντα και την ευχαρίστηση αγωνιζομένων και θεατών.

Αποτελείται από δύο ειδικές διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν από τρεις φορές, μήκους 57 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα φτάνει τα 187 χιλιόμετρα.
Οι ειδικές διαδρομές είναι: Καινούριο Χωριό – Γαλίφα, είναι το πρώτο κομμάτι της Επισκοπής Πεδιάδος, όπως έγινε πέρσι, όμως στο ύψος της Γαλίφας δεν γίνεται αλλαγή πορείας αλλά συνεχίζει ευθεία και τερματίζει στην είσοδο του χωριού Σμάρι Πεδιάδος.
Η άλλη ειδική είναι η γνωστή σε όλους διαδρομή Καστέλι – Καλό Χωριό, όπως πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, από τις 15:00 έως τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στο χώρο του “Ι.ΚΤΕΟ Ζαχ. Πατρωνάκης” στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου και θα ακολουθήσει στις 20:30 πανηγυρική εκκίνηση από την Πλατεία Ελευθερίας.

Την Κυριακή το κέντρο του αγώνα, γραμματεία και service park, θα είναι στο πρώην Δημαρχείο Γουβών, στο χώρο της παλιάς Αμερικάνικης Βάσης στις Γούρνες. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στις 16:20 το απόγευμα. 

Οι εγγραφές στον αγώνα ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη 1 Οκτωβρίου και θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977 398000 και 6937 108178, καθώς και στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.rallycrete.gr  

pdf Ωράριο διαδρομών

jpg Χάρτης διαδρομής