46ο Ράλλυ ΔΕΘ

Το 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. είναι ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και ο κυριότερος του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδας. Και φέτος ο αγώνας περιλαμβάνει μια σούπερ ειδική διαδρομή μέσα σε πίστα καρτ αμέσως μόλις ολοκληρωθεί αγώνας time attack για να συνεχίσει προς Πολύγυρο όπου θα γίνει το νυκτερινό parc ferme του Σαββάτου. Την Κυριακή η σχεδίαση βολεύει πληρώματα και θεατές που φαίνεται ότι θα απολαύσουν ένα δυνατό αγώνα με καλό καιρό.
Συμμετοχή έχουν δηλώσει 39 πληρώματα από όλη την Ελλάδα και οι μάχες στις πλαγιές του Χολομώντα αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αυτή τη χρονιά όλα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στη Νότια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου από τις 09.00 π.μ. και ως τις 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών. Δύο ώρες μετά η πανηγυρική εκκίνηση του 46ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. αυτήν την φορά από την πλατεία Αριστοτέλους.

Γκάζια και καμένο λάστιχο μπορούν να γευτούν οι θεατές από τις 14.38 μ.μ. στην πίστα καρτ Drive Park του Νέου Ρυσίου, όπου θα διεξαχθεί η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα. Την πίστα των 1.250 μέτρων είναι υποχρεωμένα τα πληρώματα να κάνουν δύο φορές για να βγουν στην συνέχεια στο παρκινγκ του Drive Park όπου θα γίνει regrouping και flexi service. Επόμενη και τελευταία ειδική διαδρομή για το Σάββατο το γνωστό «Λιβάδι» των 7.3 χλμ. με ώρα εκκίνησης του πρώτου αγωνιστικού στις 17.41 μ.μ.

Το βράδυ του Σαββάτου parc ferme στον Πολύγυρο και ξεκούραση, καθώς η επομένη προβλέπεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική αλλά και κουραστική. Γεμάτη δράση, η Κυριακή, με τα πληρώματα να εκκινούν από Πολύγυρο στις 8.00 π.μ. για να κάνουν τις ειδικές διαδρομές 3 και 4, ήτοι Παλαιόχωρα (12,7χλμ.) και Ταξιάρχη (13,1 χλμ.) και να επιστρέψουν στον Πολύγυρο, όπου θα πραγματοποιηθεί regrouping μιας ώρας και service 30 λεπτών.

Η συνέχεια, στις 12.24, δύσκολη αντρίκια ίσως και καταλυτική, καθώς τα 28 χλμ. της 5ης ειδικής διαδρομής με την ονομασία «Χολομώντα» δεν αστειεύονται. Όσα αγωνιστικά τερματίσουν αλώβητα, την φημισμένη στο Πανελλήνιο διαδρομή, μπορούν πλέον με χαμόγελο να ατενίζουν τον τερματισμό, αφού τους χωρίζει μόνο η 6η ειδική διαδρομή «Λιβάδι» με ώρα εκκίνησης στις 13.52 μ.μ.

Τερματισμός, μετά 6 ειδικές διαδρομές και 72 δύσκολα αγωνιστικά χιλιόμετρα, ως είθισται στην Νότια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και απονομή στο roof garden του συνεδριακού κέντρου Ι. Βελλίδης.

Πέρασαν 47 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση και με εξαίρεση το 1969 και το 2009, ο αγώνας έγινε συνολικά 45 φορές. Αγωνιζόμενοι ή μη, με πολλές ή λίγες συμμετοχές, με ήλιο ή βροχή, το ραντεβού για όλους τους εμπλεκόμενους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν και παραμένει να είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Είναι το Σαββατοκύριακο στο οποίο η καρδιά της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής χτυπάει στους ρυθμούς του Ράλλυ Δ.Ε.Θ.  

pdf Πίνακας συμμετοχών  

pdf Ωράριο Ε.Δ.

jpg Χάρτης διαδρομής