thumb_ogier_r406533.jpg Παρά το ότι έδειξε ιδιαίτερα αγχωμένος στα περάσματα του στο shakedown, o Sebastien Ogier επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του όπως και αυτή του Polo WRC και στην άσφαλτο, στην πρώτη ημέρα του Ράλλυ Γερμανίας. Νέες οι 2 πρώτες ειδικές του αγώνα, η 2η μάλιστα νυχτερινή και κανένας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Γάλλου. Πίσω του ο ομόσταυλος του στην VW Jari- Matti Latvala και ο Thierry Neuville που ακόμη μια φορά ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός της Ford.

Απογοήτευσαν οι οδηγοί της Citroen όντας αρκετά μακρυά από την κορυφή ενώ ο Ostberg δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το να βρίσκεται στην 6η θέση χάνοντας ήδη μισό λεπτό. Ως συνήθως, ο έτερος οδηγός της πρώτης ομάδας του Wilson, Evgeny Novikov βγήκε από το δρόμο στην πρώτη ειδική και εγκατέλειψε.
Στο WRC2 o Kubica (DS3 RRC) πήρε τα ηνία από την αρχή με τους Evans (Fiesta R5) και Wiegand (Fabia S2000) να ακολουθούν. Στο πρόσωπο του Sepp Wiegand βλέπουν οι Γερμανοί τον επόμενο εκπρόσωπο τους στο WRC, τον υποστηρίζει η Volkswagen, τα αποτελέσματα όμως δεν τους δικαιώνουν μέχρι στιγμής

Η πρώτη μέρα έδειξε ότι θα έχουμε ωραία μάχη και στο WRC3 με τους Chardonnet, Riedemann και τον θεαματικότατο Gilbert να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Στην κατηγορία Junior o ασφαλτάκιας Suarez ήταν ταχύτερος ενώ ακολούθησαν ο πρωτοπόρος της κατάταξης και φαβορί για τον τίτλο Tidemand και ο Lemes.
Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ημέρας η εγκατάλειψη του PG Andersson που ταλαιπωρείται με το αναξιόπιστο Fiesta της ομάδας του Tamrazov, τα προβλήματα με την υδραυλική υποβοήθηση στο Fabia του Paddon που τον έριξαν αρκετά πίσω ενώ αξίζει να αναφερθεί το ότι ο Mikkelsen δεν ξεκίνησε καθόλου στον αγώνα λόγω των πόνων στην πλάτη που  είχε ο συνοδηγός του.