thumb_latvala_r405307.jpg Μετά την πρόωρη εγκατάλειψη του φαβορί Sebastien Ogier, που έκανε το λάθος στην πρώτη ειδική της ημέρας, άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη στους υπόλοιπους και κυρίως στους Latvala, Neuville και Sordo που διατηρούσαν επαφή με την κορυφή. Ο Φινλανδός δεν έχει κερδίσει ασφάλτινο αγώνα στο WRC, ενώ οι δύο τελευταίοι δεν έχουν κερδίσει ακόμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οπότε η νίκη αποτελούσε ισχυρό κίνητρο για καθέναν από αυτούς.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα λάμβανε χώρα στους αμπελώνες του Mosel με τα εκπληκτικά τοπία και θέα το ποτάμι.
Ο Βέλγος που είχε και τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές στον αγώνα, ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο ορεξάτος κερδίζοντας ειδικές με καθαρά, «ασφάλτινα» περάσματα. Όταν στο δεύτερο loop έπεσαν οι πρώτες ψιχάλες, ο νεαρός Βέλγος που δεν βολεύεται στο βρεγμένο έχασε κάπως έδαφος με τον Latvala να αποκτά ένα ελαφρύ προβάδισμα στο τέλος της ημέρας. Ο Sordo, χωρίς να εντυπωσιάσει, δεν έχασε την επαφή του με την κορυφή γράφοντας αξιοπρεπείς χρόνους και περιμένοντας κάποιο λάθος από τους πρώτους.
Kubica και Evans συνέχισαν την ωραία τους μάχη στο WRC2 ενώ πιο πίσω ο Paddon σημείωσε καταπληκτικούς χρόνους, κερδίζοντας μάλιστα ειδικές διαδρομές στην κατηγορία, και έφτασε σε απόσταση αναπνοής τον Wiegand για μια θέση στο βάθρο.
Ο Chardonnet έμεινε μόνος του στη διεκδίκηση της νίκης στο Citroen Drivers Cup αφού οι κυριότεροι αντίπαλοι του, Riedemann και Gilbert εγκατέλειψαν. Αντίστοιχα, μόνος του έμεινε και ο Tidemand στη μάχη των Juniors, με τους Ισπανούς πιτσιρικάδες να χάνουν πολύ χρόνο.
Στις εγκαταλείψεις της ημέρας, εκτός από αυτήν του Ogier, περιλαμβάνονται τα ονόματα των Andersson και Kosciuszko, που εγκατέλειψαν οριστικά τον αγώνα, ο πρώτος από ατύχημα αυτή τη φορά και ο δεύτερος από πρόβλημα υγείας, αφού μετά από ένα πέρασμα με ανωμαλίες του οδοστρώματος είχε πόνους στην πλάτη.