thumb_sordo_d2r40-7861.jpg Σε, ίσως, τον πιο συναρπαστικό αγώνα της χρονιάς εξελίσσεται το Ράλλυ Γερμανίας μετά και το τέλος της τρίτης ημέρας. Ο αριθμός των διεκδικητών μειώθηκε από τρεις σε δύο με τον Jari- Matti Latvala να είναι αυτός που εγκατέλειψε το σκέλος. Ο Φινλανδός ενώ κατάφερνε να ελέγξει το ρυθμό του Neuville που ήταν στη δεύτερη θέση, έβλεπε τη διαφορά του από τον τρίτο Sordo να ροκανίζεται σιγά σιγά και δεν απέφυγε το λάθος. Το λάθος που δεν του στοίχησε στην περίφημη Panzerplatte όταν βγήκε από το δρόμο και τραυμάτισε ελαφρά το Polo σε κάποιο hilkenstein, το επανέλαβε στην επόμενη ειδική υπό βροχή και βγήκε εκτός μάχης.
Στην 1η ειδική του 2ου loop είχε έξοδο και ο Neuville που ευτυχώς για αυτόν δεν του στοίχησε και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης. Την κορυφή την οποία έχασε στην επόμενη ακριβώς ειδική από τον Sordo, που οδήγησε ταχύτερα από τους τρεις όλη την ημέρα σε στεγνό και βρεγμένο και ο οποίος θα μπορούσε να ξεφύγει περισσότερο από τον Βέλγο αν δεν ακυρωνόταν η τελευταία ειδική της ημέρας αφού το Fiesta ήταν τραυματισμένο από την έξοδο και ίσως να μην κατάφερνε να τερματίσει το σκέλος.
Η Panzerplatte 2 ακυρώθηκε όταν το ιστορικό Triumph Ολλανδών αγωνιζομένων, που συμμετείχαν σε παράλληλη εκδήλωση με τον αγώνα του WRC, βγήκε από το δρόμο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πληρώματος.
Στο αγωνιστικό σκέλος, το οποίο καλώς ή κακώς θα συνεχιζόταν κανονικά την επομένη, η μάχη στην κορυφή είχε φτάσει στην κορύφωση της με τη διαφορά μεταξύ Sordo και Neuville να είναι μικρότερη του δευτερολέπτου. Ο Hirvonen επωφελούμενος των εγκαταλείψεων ανέβηκε στην τρίτη θέση χωρίς να απειλείται από τον τέταρτο Prokop που εκμεταλλεύτηκε και την εγκατάλειψη του Ostberg που βρισκόταν μπροστά του.
Αμείωτο το ενδιαφέρον για την νίκη και στο WRC2 με τους Kubica και Evans να αλλάζουν μεταξύ τους θέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και τον Πολωνό να έχει υπέρ του διαφορά 7,8 δευτερολέπτων στο τέλος του σκέλους.
Ο προστατευόμενος του Daniel Elena, Sebastien Chardonnet όδευε προς ακόμη μια νίκη στο WRC3 ενώ στους Juniors με τα Fiesta R2 που ο αγώνας τους τελείωνε το Σάββατο, τη νίκη πήρε ο Pontus Tidemand με δεύτερο τον Michael Burri στο καλύτερο του αποτέλεσμα στο θεσμό και τρίτο τον Yeray Lemes.