serderidis_day1_mexico_1.jpg Ο Ιορδάνης Σερδερίδης ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την πρώτη ημέρα του 3ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στο Μεξικό. Ο συμπατριώτης μας μετά την πρόωρη εγκατάλειψη στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, επέλεξε να οδηγήσει πιο συντηρητικά στον δεύτερο του αγώνα στο WRC2 με στόχο τον τερματισμό και τους πρώτους του βαθμούς.  
serderidis_day1_mexico_2.jpg

Τερμάτισε στην 9η θέση της κατηγορίας στις ειδικά διαμορφωμένες υπερειδικές διαδρομές στην πόλη Guanajuato που πλημμύρισαν από χιλιάδες θεατές. «Σημειώσαμε τον 23ο χρόνο της γενικής. Είναι μια επίδοση λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο συνοδηγός μου Fred Miclotte που είναι ιδιαίτερα έμπειρος στο συγκεκριμένο αγώνα μου συνέστησε να διατηρήσω αυτό το ρυθμό και να μην πιέσω περισσότερο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Οι αυριανές ειδικές διαδρομές θα είναι σκληρές μετά και το πέρασμα των αυτοκινήτων WRCars» δήλωσε ο Σερδερίδης σαφώς ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα εξέλιξη του ράλλυ και συμπλήρωσε:


«Οι διαδρομές του Ράλλυ Μεξικού μου φαίνονται πιο δύσκολες από όσες έχω τρέξει στο παρελθόν. Απαιτούν συνεχείς διακυμάνσεις ρυθμού, με γρήγορα κομμάτια να εναλλάσσονται συνεχώς με πονηρά, τεχνικά σημεία. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί στα σκληρά κομμάτια της διαδρομής και να προστατέψουμε το αυτοκίνητο. Πρέπει να μην παρεκκλίνουμε από τις γραμμές που θα έχουν σχηματιστεί από το πέρασμα των προπορευόμενων».


Η Παρασκευή που ολοκληρώνει το πρώτο σκέλος του ράλλυ περιλαμβάνει 145 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρισμένα σε 8 ειδικές διαδρομές. Κριτήρια διαδρομή για την εξέλιξη του αγώνα αναμένεται να είναι η 2η της ημέρας, η «El Chocolate», που αποτελείται από 44 χιλιόμετρα και επαναλαμβάνεται 2 φορές.