serderidis_mexico_day2_2.jpg
Δεν έκρυβε απρόοπτα η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Μεξικού για τον Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο Καβαλιώτης οδηγός παρέμεινε πιστός στην στρατηγική που χάραξε με τον συνοδηγό του και απέφυγε τις υπερβολές, τερματίζοντας το σκέλος στην 9η θέση της κατηγορίας WRC2. Παράλληλα, ανέβηκε αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη λόγω και των πολλών αποχωρήσεων.
 serderidis_mexico_day2_1.jpg

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος από την αρχή του αγώνα και είναι ο τερματισμός στους βαθμούς. Οι ειδικές κρύβουν παγίδες και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε την εγκατάλειψη. Θέλω να αποκτώ ειδική προς ειδική περισσότερη αυτοπεποίθηση και να βελτιώνω την ταχύτητα μου, χωρίς να υποπέσω σε κάποιο λάθος» δήλωσε ο Έλληνας εκπρόσωπος μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Οι συμμετέχοντες του WRC2 δεν αγωνίστηκαν στις δύο πρώτες ειδικές λόγω ατυχήματος ενός αγωνιζόμενου που εκκινούσε νωρίτερα. Ο Σερδερίδης ανέβασε τον ρυθμό του σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας με καλύτερή του επίδοση τον 7ο χρόνο στην κατηγορία στην τελευταία ειδική του σκέλους:


«Δυσκολευτήκαμε πολύ στην μεγάλη ειδική της ημέρας την El Chocolate. Χάσαμε προσωρινά τον έλεγχο του αυτοκινήτου κάνοντας τετ-α-κε κι αυτό μας κόστισε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό όπως και το setup που επιλέξαμε. Πιέσαμε περισσότερο στις τελευταίες ειδικές». Στην κατηγορία WRC2 προηγείται ο Ουκρανός Yurii Protasov με Ford Fiesta RRC ακολουθούμενος από τον περσινό πρωταθλητή Nasser Al Attiyah με ίδιο αυτοκίνητο, σε έναν αγώνα που τα αυτοκίνητα προδιαγραφών RRC έχουν σαφές προβάδισμα σε σχέση με τα R5, όπως αυτό που οδηγεί ο Σερδερίδης.


165 αγωνιστικά χιλιόμετρα περιλαμβάνουν οι 8 ειδικές διαδρομές του Σαββάτου, που αποτελεί την δυσκολότερη ημέρα του αγώνα. Οι ειδικές χαρακτηρίζονται γρήγορες, με λιγότερα πονηρά, σε σχέση με την Παρασκευή, σημεία.